Netanyahu'dan özel görüşme: Konu Hizbullah

İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant'ın üst düzey güvenlik yetkilileriyle Hizbullah konusunda "özel görüşme" yaptığı bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 21:11
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 21:40
Netanyahu'dan özel görüşme: Konu Hizbullah
AA
Kaynak AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, üst düzey güvenlik yetkilileriyle Hizbullah konusunu ele aldıkları özel bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi. İsrail basınında yer alan haberlere göre, bu görüşmede İsrail'in Hizbullah'a karşı atabileceği adımlar değerlendirildi.

Kuzey sınırına yönelik alternatif planlar

Toplantıda, İsrail ordusunun kuzey sınırına dair çeşitli stratejik seçenekleri sunduğu belirtildi. Görüşmede ayrıca, İsrail'in Lübnan'a yönelik eylem planının şekilleneceği kaydedildi. Ancak, konuya ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.


İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim artıyor

İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana süregelen gerilim, Lübnan'da yaşanan patlamalarla daha da tırmanmış durumda. Lübnan’da, 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlaması sonucu iki çocuk dahil 12 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 323 kişi yaralanmıştı. 18 Eylül'de de çok sayıda telsizin patlatılmasıyla 25 kişi hayatını kaybetmiş, 608'den fazla kişi yaralanmıştı.

Lübnanlı yetkililer, bu saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail-Lübnan sınırında ise 8 Ekim 2023’ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa