Mustafa Destici, 'erken seçim' provokatörlerine dersini verdi!

Destici'nin, Özel'in erken seçim çağrıları üzerine yaptığı değerlendirme sözde gazeteciler tarafından hazmedilemedi. Destici, provokatörlere dersini verdi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 22:09
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 22:51
Mustafa Destici, 'erken seçim' provokatörlerine dersini verdi!
Kübra Şenal Editör

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kasım 2025 için yaptığı erken seçim çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, erken seçim kararının Cumhur İttifakı tarafından alınması halinde muhalefetin buna "hayır" deme şansının olmadığını ifade etti. Destici, "Diyelim ki 2026'nın Mayıs ayında erken seçim çağrısı yapıldı; 'hayır' mı diyeceksiniz? Mecburen 'evet' diyeceksiniz. 2026'da ve 2027'de de, Cumhur İttifakı ne zaman erken seçim derse, muhalefetin de erken seçime 'evet' deme zorunluluğu vardır" şeklinde konuştu.

Mustafa Destici, söz konusu Özel'in 'erken seçim' çağrılarına ilişkin yaptığı konuşmanın ardından bazı muhalif gazetecilerin hakaretlerine maruz kaldı.

"Erdoğan'ı yenme ihtimalimiz yok"

BBP lideri Destici'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2026'da erken seçim çağrısına muhalefet kanalının 'hayır' diyemeyeceğini bir kez daha anlattı.

Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Anlamayan ya da anlamak istemeyen gazeteci kılıklı provokatörlere tekrar izah edelim.

Cumhuriyet tarihinde de demokrasi ile yönetilen ülkelerde de iktidar bloğunun erken seçim kararına muhalefetin "Hayır" dediği tek örnek bile bulamazsınız.

Bugünkü şartlarda CHP'nin 2025 sonrası erken seçime "Hayır" demesi iki anlama gelir:

1- Çok iyi yönetiyorsunuz, 2 yıl daha devam edin...

2- Cumhur İttifakı’nın mevcut adayını yenme ihtimalimiz yok, başka aday istiyoruz. 

İfade ettiğimiz budur.

Hülasa açıklamamız üzerinden bize hakaret eden bu hadsizlerin konuşmalarındaki  diğer yanlışları düzeltmeye değer bulmuyor, nezaketsizliklerini ve saygısızlıklarını kendilerine iade ediyoruz."

Destici, hazımsızlık yaşayan provokatör gazetecilere durumu tekrar izah ederek adeta "bu kapı bu da sapı" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa