Pentagon'dan "endişeliyiz" ayağına İsrail'e tam destek!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla düzenlediği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 23:51
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 00:05
Pentagon'dan ''endişeliyiz'' ayağına İsrail'e tam destek!
Kübra Şenal Editör

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında yaptığı konuşmada, bölgede yükselen gerginliğe dikkat çekerek, "Bölgede gerginliğin yüksek olduğunu biliyoruz ve bu tırmanıştan endişe duyuyoruz." dedi.

ABD üç maymunu oynadı

Singh, Lübnan'da İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarla ABD'nin bir ilgisinin olmadığını vurgularken, "Bölgede gerginliği artıracak herhangi bir saldırı, gerginliğin azaltılmasına veya nihai olarak istediğimiz ateşkes anlaşmasına katkıda bulunmaz." ifadesini kullandı.

ABD yine şaşırtmadı: İsrail'e tam destek mesajı

Bir gazetecinin, "İsrail bölgede ne yaparsa yapsın ABD'nin desteği devam edecek mi?" sorusuna ise Singh, ABD'nin İsrail'i desteklemek amacıyla bölgede bulunduğunu belirtti.

Singh, "İsrail'e açık şekilde kendisini savunması için destek olmak ve aynı zamanda ABD güçlerini korumak amacıyla bölgede bulunuyoruz." yanıtını vererek, İsrail'e olan desteğin süreceği mesajını verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa