Lübnan'daki tüm uçak yolcularına telsiz ve çağrı cihazları yasaklandı

İsrail'in Lübnan'daki siber saldırılarının ardından ülke teyakkuza geçti. Lübnan'da ikinci bir emre kadar uçaklarda telsiz ve çağrı cihazları yasaklandı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 00:02
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 00:18
Lübnan'daki tüm uçak yolcularına telsiz ve çağrı cihazları yasaklandı
Kübra Şenal Editör

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına yönelik saldırılarının ardından, Lübnan Sivil Havacılık Otoritesi uçuş güvenliği adına önemli bir karar aldı. Bu kapsamda, yolcuların uçaklarda ve bagajlarında çağrı cihazı taşıması yasaklandı.

Tüm yolculara yasak!

Lübnan Sivil Havacılık Otoritesi tarafından tüm yerli ve yabancı havayolu şirketlerine gönderilen talimatta, Beyrut Rafic Hariri Havalimanı'ndan yapılan tüm uçuşlarda çağrı cihazı ve telsiz taşınmasının ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığı belirtildi. Yasak, yolcuların hem üzerlerinde hem de bagajlarında geçerli olacak.

İsrail'in Lübnan'daki siber saldırısı

İşgalci İsrail, Lübnan'da son 24 saatte önce çağrı cihazlarını sonra da telsizleri, sistemlerine erişebildikleri arabaları, güneş enerji sistemlerini, telefonları hatta tıraş makinelerini patlattı. Lübnan'ın pek çok bölgesini teyakkuza geçiren bu saldırı dünya gündemini ayağa kaldırdı.

Gazze'deki soykırımına devam eden İsrail'den ilk olarak "Kuzeye odaklandık" açıklaması yapılmıştı.

Terör devleti İsrail'in Lübnan'daki saldırısında resmi verilere göre 32 ölü 3 bine yakın da yaralı var.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa