Türk bulguru Rusya'da tanıtıldı...

Rusya’da, Türk mutfağının temel malzemelerinden bulgurun tanıtılması için etkinlik düzenlendi. İşte habere dair detaylar...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 04:28
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 04:44
Türk bulguru Rusya'da tanıtıldı...
EP
Esra Polat Editör

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu tarafından, Ticaret Bakanlığının desteğiyle başlatılan "Türk Bulguru Tanıtım Kampanyası" çerçevesinde Moskova'da bir etkinlik düzenlendi. Başkentin önde gelen restoranlarından birinde yapılan etkinlikte, bulgurla hazırlanan yemekler tanıtıldı.

Diplomatik ve Sektörel Katılım

Etkinliğe Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç'in yanı sıra, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (AHBİB) Başkanı Veysel Memiş, TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Rusya'dan gastronomi alanında birçok isim ve davetliler katıldı.

Türkiye-Rusya Ticaret Hedefi

Büyükelçi Bilgiç, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini hatırlatarak, tarım ürünlerinin bu hedefte büyük rol oynadığını vurguladı. Bilgiç, bulgurun Türk mutfağının önemli bir bileşeni olduğunu ve Rus pazarında daha fazla tanıtılmasının ikili ticaretin artmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Bulgurun Zengin Kültürel ve Besin Değeri

AHBİB Başkanı Veysel Memiş, bulgurun 12 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve Türk mutfağının köklü bir parçası olduğunu söyledi. Türkiye'nin hem üretim hem de ihracatta dünya lideri olduğunu ifade eden Memiş, bulgurun sağlıklı ve besleyici bir ürün olarak öne çıktığını belirtti.

Dünya Bulgur Günü Çalışmaları

Memiş, dünya çapında bulgurun tanıtımı için çalışmalar yürüttüklerini ve 2025 yılı itibarıyla "Dünya Bulgur Günü" ilan edilmesi için Birleşmiş Milletler'den onay almayı hedeflediklerini söyledi. Bu çalışmalarla, bulgurun uluslararası düzeyde daha fazla tanınmasının amaçlandığını belirtti.

Türk Bulgurunun Küresel Tanıtımı

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise sektörde 34 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip olduklarını ve bulgurun dünya çapında bilinen bir ürün olduğunu vurguladı. Tanıtım kampanyasının Rusya gibi önemli pazarlarda bulgurun yerini sağlamlaştıracağını ifade etti.

Aşçı Arda Türkmen'den Bulgurun Önemi

Ünlü Türk aşçı Arda Türkmen, bulgurun Türk mutfağındaki kadim ve kutsal bir ürün olduğunu vurgulayarak, bulgurla yapılacak yemeklerin sınırsız olduğunu söyledi. Türkmen, bulgurun her evde vazgeçilmez bir ürün olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa