İsrail ordusunun saldırıları sürüyor

İsrail Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısında 7 Filistinliyi öldürdü. Cenin'in Kabatiya beldesine baskında ise iki Filistinli daha öldü...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 05:30
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 05:30
İsrail ordusunun saldırıları sürüyor
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının Gazze'nin Ed-Derec Mahallesi'nde düzenlediği hava saldırısında, ikisi kadın 7 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda çok sayıda kişi yaralanırken, yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Evin Yerle Bir Olması ve Sivil Kayıplar

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, saldırının hedefinde bir evin bulunduğunu ve evdeki kişilerin hayatını kaybettiğini belirtti. Görgü tanıkları, Eş-Şeyh ailesine ait evin saldırı sonucu tamamen yıkıldığını ifade ederken, enkaz altında kalanların olduğu öğrenildi.

Filistin'deki Can Kaybı Artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 41 bin 272 Filistinli hayatını kaybetti. Bu kayıpların 16 bin 795'i çocuk, 11 bin 378'i kadın olarak kaydedildi. Ayrıca 95 binden fazla kişi yaralandı. Enkaz altındaki binlerce kişinin de hala kurtarılmayı beklediği ifade edildi.

Sivil Altyapıya Yönelik Saldırılar

Gazze'deki saldırılarda hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınıyor, bu da halkın güvenli alanlara sığınmasını zorlaştırıyor.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, Kızılay ekiplerinin, Batı Şeria'da yer alan Kabatiya beldesinde İsrail askerleri tarafından kuşatılan bir evde ölen 2 Filistinlinin cenazesini çıkardığı bildirildi.

İsrail Askerleri Kabatiya'dan Çekildi

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, İsrail ordusu Kabatiya'daki askeri araçlarını ve askerlerini bölgeden geri çekti ve baskın sırasında kapatılan yollar yeniden açıldı. Dün gerçekleştirilen baskında, İsrail ordusu Filistinlilere ait bir evi kuşatmış ve bu sırada ağır silahlarla saldırı düzenlemişti.

Roket ve Ateşli Saldırı: 3 Filistinli Hayatını Kaybetti

Kabatiya'daki İzzet Ebu er-Rab Okulu yakınlarında konuşlanan İsrail özel kuvvetleri, kuşatılan eve ateş açmış ve roketle saldırı düzenlemişti. Bu saldırı sonucunda 3 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa