Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme...

Sakarya'da makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin 1 şüpheli tutuklandı. İşte olayla ilgili son gelişmeler...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 07:30
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme...
EP
Esra Polat Editör

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Eylül'de Hendek'teki bir makarna fabrikasında meydana gelen patlama ve yangınla ilgili olarak gözaltına alınan fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında yeni gelişmeler yaşandı.

Soruşturma Detayları

Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden 3'ü tutuklama talebiyle, 3'ü ise adli kontrol şartıyla sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, fabrika müdürü V.U. tutuklanırken, fabrika sahiplerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Arka Planı

Hendek’teki fabrikada meydana gelen patlamada 30 kişi yaralanmış, bunlardan 3'ü itfaiye eri ve 1’i çocuk olmak üzere çeşitli hastanelere sevk edilmişti. Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, yaralılardan 2 kişinin entübe durumda olduğunu açıklamıştı. Soğutma çalışmaları sırasında ise işçilerden Mesut Şimay'ın (27) cansız bedeni bulunmuştu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, fabrika sahipleri ve yöneticileri ifadeye çağrılmış, sorgularının ardından gözaltına alınan 6 zanlıdan 1'i serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa