İran'dan Taliban'a ulusal marş tepkisi...

İran, Tahran'daki konferansta ulusal marş çalınırken Taliban temsilcisinin ayağa kalkmamasına tepki gösterdi.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 07:50
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 07:50
İran'dan Taliban'a ulusal marş tepkisi...
EP
Esra Polat Editör

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın katılımıyla başkent Tahran'da düzenlenen Uluslararası İslam Birliği Konferansı'nın açılışında, Taliban temsilcisinin İran ulusal marşı çalınırken ayağa kalkmaması büyük tepki topladı.

Konferans Açılışında Yaşanan Olay

Konferansın açılışında ulusal marş çalındığı sırada tüm katılımcılar marşa saygı göstermek amacıyla ayağa kalkarken, yalnızca Taliban temsilcisinin yerinden kalkmadığı gözlemlendi. Bu durum, hem salonda bulunanlar hem de İran medyası tarafından sert tepkilere yol açtı. Özellikle sosyal medyada, İranlılar arasında Taliban temsilcisinin davranışı eleştirildi ve Taliban'ın konferansa davet edilmesi tartışmalara neden oldu.

İran'dan Sert Tepki

Olayın ardından, İran'ın Afganistan Özel Temsilcisi Hasan Kazımi, X platformunda yaptığı açıklamada Taliban temsilcisinin davranışını kınayarak, "Müzik çalmanın yasaklanması bahanesiyle diplomatik ilkelere saygısızlık etmenin hiçbir anlamı ve emsali yoktur" dedi. Bu açıklama, İran'ın olaya duyduğu rahatsızlığı net bir şekilde ortaya koydu.

Taliban’ın Daha Önceki Benzer Davranışları

Taliban yetkilileri, 18 Eylül'de Pakistan'ın Peşaver kentinde düzenlenen bir törende de Pakistan ulusal marşı çalındığı sırada ayağa kalkmamıştı. Pakistan bu durumu diplomatik protokolün ihlali olarak değerlendirmiş ve Taliban'a tepki göstermişti. Afganistan Konsolosluğu, Pakistan'ın bu tepkisine yanıt vererek Taliban'ın müziğe karşı olması nedeniyle kendi ulusal marşlarını da yasakladığını açıklamıştı.

Taliban’ın bu tür davranışları, bölgedeki diplomatik ilişkilerde gerginliklere neden olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa