Giresun'u sağanak yağış vurdu...

Giresun'un Tirebolu ilçesinde etkili olan sağanak, cadde ve yolları suyla doldurdu, vatandaş ve sürücüler zor anlar yaşadı.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 08:10
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 08:10
Giresun'u sağanak yağış vurdu...
EP
Esra Polat Editör

Giresun'un Tirebolu ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, cadde ve yolların suyla dolmasına neden oldu. Vatandaşlar ve sürücüler, yağışın etkisiyle zor anlar yaşadı.

Cadde ve Sokaklar Su Altında Kaldı

Sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarına su baskını meydana geldi. Araç sürücüleri, su birikintileri nedeniyle güçlükle ilerleyebildi.

Metrekareye 85 Kilogram Yağış Düştü

Tirebolu ilçesine metrekareye yaklaşık 85 kilogram yağış düştü. Bu miktardaki yağış, ilçede taşkınlara neden olurken, şehir içi yollar trafiğe kapatıldı. Belediye ekipleri, yollarda biriken suyun tahliyesi ve molozların temizlenmesi için iş makineleriyle yoğun bir çalışma başlattı.

Vatandaşlara Uyarı

Yağışın bölgede aralıklarla devam ettiği bildirilirken, valilik vatandaşları dikkatli olmaları ve taşkın riskine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteorolojiden son tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve Ordu çevreleri ile İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa