Raporlandı: Narin'in arkadaşları konuşamıyor

Psikososyal Destek ekipleri, Diyarbakır’da işlenen Narin Güran cinayeti sonrası arkadaşlarının artık fazla konuşmadıklarını raporladı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 10:52
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 11:25
Raporlandı: Narin'in arkadaşları konuşamıyor
DHA
Kaynak DHA

Narin Güran cinayeti sonrası Tavşantepe'deki çocuklar psikososyal destek alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Narin Güran’ın öldürülmesinin ardından Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık ekipleri, olayın çocuklar üzerindeki etkilerini değerlendiren bir rapor hazırladı.

Çocuklar yaşanan olayı bastırmış olabilir

21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın yaşadığı mahallede, bakanlık ekipleri çocuklara psikososyal destek sağlıyor. 7-13 yaş aralığındaki 50'ye yakın çocukla yapılan grup çalışmalarında, uzmanlar çocuklara stres ve kaygıyla başa çıkma, güvenli alan oluşturma gibi konularda rehberlik ediyor. Hazırlanan ön raporda, çocukların yaşanan olay hakkında çok az konuştuğu veya bu durumu henüz anlamlandıramadıkları belirtildi. Ayrıca, çocukların aileleri tarafından olay hakkında konuşmamaları yönünde telkin almış olabilecekleri ifade edildi.

Günlük yaşam rutini etkilendi

Raporda, mahallenin yoğun güvenlik önlemleri ve arama kurtarma faaliyetleri nedeniyle çocukların günlük rutinlerinin bozulduğu, bu sürece psikolojik ve sosyal olarak adapte olmakta zorlandıkları belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu raporun ardından çocukların durumlarının daha kapsamlı bir şekilde incelenmesi için talimat verdi.

Özel ekip kurulacak

Bakanlık, Tavşantepe Mahallesi'ndeki çocukların psikolojik iyilik hallerini artırmak amacıyla daha geniş kapsamlı bir ekip oluşturacak. Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan bu ekip, çocukların yas ve travma süreçleriyle başa çıkmalarına yönelik çalışmalar yürütecek. Ayrıca, bu kapsamlı çalışmaların soruşturmanın tamamlanmasının ardından daha da genişletilmesi planlanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa