Ankara İtfaiyesinin istasyonu artıyor! 3 tane daha yolda

Ankara Büyükşehir Belediyesi, itfaiye istasyonlarına yenilerini ekleme hazırlanıyor. Belediye, 3 yeni istasyon daha kazandıracak ve toplam sayı 51 olacak.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 11:11
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 11:46
Ankara İtfaiyesinin istasyonu artıyor! 3 tane daha yolda
Ecem Çetin Editör

İtfaiye faaliyetlerinde hızlı ve etkin bir hizmet sunmayı amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Personel sayısı, itfaiye araç filosunu artıran ABB,  aynı zamanda mevcut itfaiye istasyonlarını yeniliyor ve yeni istasyonlarına yenilerini ekliyor. 

İtfaiye istasyonlarına yenileri ekleniyor

Ankara İtfaiyesi, şu anda 48 modern itfaiye istasyonuyla hizmet veriyor. Belediye, itfaiye istasyonlarına yenisini ekleme hazırlanıyor. Sincan Temelli, Yenimahalle Yakacık ve Çamlıdere’de 3 tane yeni istasyonun inşaatı devam ediyor.

Üç yeni istasyonun ise 2024 yılı içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Bu yeni istasyonlarla birlikte Ankara genelindeki itfaiye istasyonu sayısı 51’e çıkarılacak.

Artan nüfus ve yeni yerleşim yerlerinin genişlemesine bağlı olarak itfaiye hizmetlerinin kapsamını genişleten Ankara Büyükşehir Belediyesi, Pursaklar, Kalecik, Bala, Güdül, Mamak Natoyolu, Etimesgut Eryaman, Altındağ Karapürçek ve Nallıhan Çayırhan’da da yeni istasyonlar inşa etmeye hazırlanıyor. Toplamda 8 yeni itfaiye istasyonunun yapılacağı bu bölgelerde çalışmalar hızla devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen bu inşaat projelerinde, itfaiyecilerin her türlü ihtiyacı göz önünde bulunduruluyor. Yeni istasyon binalarında yemekhane, santral odası, yatakhaneler ve soyunma odaları gibi alanlar yer alıyor. Ayrıca, 7/24 çalışma esasına göre görev yapan itfaiye personelinin boş zamanlarını değerlendirebilmesi için sportif alanlar da istasyonların çevresinde oluşturuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni istasyonlarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. 

Yavaş, Başkent’te yangın ve acil durum müdahaleleri için itfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi. 

"Daha güvenli bir Ankara için çalışmalarımız sürüyor!"

Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa