ANKA 3, daha ilk atışta hedefi tam isabet vurdu

TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) tarafından tasarlanan İSU (insansız savaş uçağı) ANKA 3, daha ilk atış testinde hedefi tam isabetle vurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 11:17
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 11:58
DHA
Kaynak DHA

ANKA 3 insansız savaş uçağı ilk atış testini başarıyla tamamladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA 3 insansız savaş uçağı, ilk atış testinde başarılı bir performans sergiledi. TUSAŞ tarafından yapılan açıklamada, ANKA 3’ün Aselsan’ın geliştirdiği ‘AF500 elektro optik kamera’ ile donatılarak teste tabi tutulduğu belirtildi.

Roketsan’ın Teber-82 güdüm kiti kullanıldı

ANKA 3, Roketsan tarafından geliştirilen ‘Teber-82’ güdüm kiti kullanarak hedefi başarıyla vurdu. TUSAŞ’tan yapılan açıklamada, "ANKA 3, 12'nci sortide hedefi tam isabetle vurdu. Göğün kahramanı ANKA 3, ilk atışını zaferle taçlandırdı" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, ANKA 3’ün bu başarılı performansının Türkiye’nin savunma kapasitesine büyük katkı sağlayacağına vurgu yapıldı.

Milli mühendislik harikası

ANKA 3’ün üstün performansı, Türk savunma sanayiinin gelişen operasyonel yeteneklerini gözler önüne serdi. TUSAŞ yetkilileri, "ANKA 3'ün gerçekleştirdiği bu ilk atış testi, ülkemizin operasyonel yeteneklerine gelecekte büyük katkılar sunacağının göstergesidir. Türkiye Yüzyılı’nda hızla büyüyen savunma sanayiimize hizmet etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Test videosu paylaşıldı

TUSAŞ, ANKA 3’ün başarılı atış testine ait bir video da paylaştı. Görüntülerde, ANKA 3’ün havalanması ve hedefi başarıyla vurması yer aldı. Bu test, Türkiye’nin insansız hava araçları teknolojisindeki yetkinliğini bir kez daha kanıtladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa