Narin oksijensiz bırakılarak öldürülmüş

Türkiye'nin günlerce konuştuğu Narin cinayetinde otopsi rapor sonuçları ortaya çıkıyor. Küçük kızın oksijensiz bırakılarak öldürüldüğü anlaşıldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 11:26
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 12:26
Narin oksijensiz bırakılarak öldürülmüş
O
Onur Çetinkaya Editör

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsalındaki Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında cesedi bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. 

Cinayetle bağlantılı olarak 12 kişi tutuklandı; bunlar arasında Narin'in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar da bulunuyor.

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'nun hazırladığı rapora göre, Narin Güran’ın ölüm nedeni, ağız ve burun kapanması ile boynuna yapılan bası sonucu oksijensiz bırakılmaya bağlı olarak gerçekleşmiş. 

Raporda ayrıca, Narin’in ölümüne başka bir travmatik etkinin neden olmadığının tıbbi delillerle ortaya konduğu belirtiliyor.

Raporda, Narin'in sol diz altından bacağının kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından meydana getirildiği, dişlerdeki kayıpların ise çürümeden kaynaklandığı ifade edildi. Cinsel saldırı ya da zehirlenme bulgularına dair herhangi bir tıbbi delilin olmadığı da raporda belirtildi.

Bu bulgular, cinayetin nasıl işlendiğine dair önemli bilgiler sağlarken, soruşturma süreci de devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa