Toki'de peşin ödeyene %25 indirim yapılacak

TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Başkanlığı, peşin ödeme yapan üyeye %25'lik indirim kampanyasına bu sene 23 Eylül'de başlayacak.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 11:45
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 13:16
Toki'de peşin ödeyene %25 indirim yapılacak
DHA
Kaynak DHA

TOKİ’den %25 indirim kampanyası başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), peşin ödemede %25 indirim fırsatı sunacak yeni bir kampanya başlattı. Kampanya, 23 Eylül - 18 Ekim 2023 tarihleri arasında geçerli olacak.

Peşin ödemede indirim fırsatı

TOKİ’den konut ve iş yeri satın alan ve ödemeleri devam eden vatandaşlar, peşin ödemede %25 indirimden faydalanabilecek. Geri ödeme taksitlerine en geç 2023 yılı haziran sonu itibarıyla başlamış olan ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan alıcılar kampanyaya başvurabilecek. Borcun tamamını kapatamayan vatandaşlar, borç bakiyesinin en az %25'ini ödemeleri durumunda da aynı oranda indirim alabilecekler.

Kampanyaya katılım için gerekli şartlar

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankaya başvurarak indirimden faydalanabilecek. Başvuru sırasında vatandaşların, borcun kapatılacağı aya ait taksit ödemelerini yapmış olmaları gerekiyor. Ayrıca, geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması şartı aranıyor. Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde ise site yönetiminden “borcu yoktur” belgesi ve belediyeden emlak beyan değerini gösterir belge alınması gerekiyor.

162 bin kişi yararlanacak

Yaklaşık 162.000 konut ve iş yeri sahibinin bu kampanyadan faydalanması bekleniyor. Kampanya tarihleri dışında yapılacak borç kapatma veya kısmi ödemelerde ise %25’lik indirim geçerli olmayacak.

Bakan Kurum'dan kampanya duyurusu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda %25 indirim fırsatını sunuyoruz. Borcunun en az %25'ini kapatanlar da aynı oranda indirimden yararlanabilecek. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa