Polis, seyir halindeki araca böyle tırmandı

ABD (Amerika Birleşik Devletleri)’de polis, zor durumdaki sürücüye yardım edebilmek amacıyla seyir halindeki araca böyle tırmandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 12:07
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 12:51
DHA
Kaynak DHA

ABD'de polis, seyir halindeki araca tırmanarak sürücüyü durdurdu

ABD’nin Michigan eyaletinde polis, seyir halindeyken aracını kontrol edemeyen bir sürücüye yardım etmek için aracına tırmanan bir memurun görüntüleri dikkat çekti. Olay, polisin vücut kamerasına yansıdı ve yapılan müdahale sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Sürücünün garip hareketleri polisin dikkatini çekti

Michigan’da 63 yaşındaki bir erkek sürücü, aracının farlarını sürekli açıp kapatarak yolda garip manevralar yapıyordu. Polis, bu davranışlardan şüphelenerek sürücüyü durdurmak istedi. Ancak sürücü, polisin dur ihtarına uymadı ve yaklaşık 5 mil (8 km) hızla yoluna devam etti.

Polis müdahalesi sırasında araca tırmandı

Polisten yapılan açıklamaya göre, memurlar sürücünün sersemlemiş göründüğünü ve talimatları anlamadığını fark etti. Sürücü, bir süre sonra camını açtı ve hafifçe frene bastı. Bu esnada devriye aracının yolcu koltuğunda bulunan Memur Miron, hızlıca harekete geçerek aracın yan camından tırmandı ve hala hareket halindeki aracı durdurmayı başardı.

Tıbbi durum kontrol edildi

Olayın ardından sürücünün sağlık durumunu kontrol etmek için bir aile üyesiyle iletişime geçildi. Polisten yapılan açıklamada, “Memur Miron’un araca tırmanarak sürücüyü durdurması sayesinde olası bir kazanın önüne geçildi. Sürücünün sağlık durumu kontrol edilerek ailesiyle irtibata geçildi” ifadelerine yer verildi.

Bu ilginç olay, ABD'de polis müdahalelerinin sıra dışı örneklerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa