Özel okul, kitaplar için 30.000 TL istedi, 5000'e alanları tehdit etti

Antalya’da özel okul, öğrencilerden kitaplar için 30.000 TL istedi. Aynı kitapları 5000 TL’ye alan öğrencileri tehdit etti. İnceleme başlatıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 13:17
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 14:10
Özel okul, kitaplar için 30.000 TL istedi, 5000'e alanları tehdit etti
DHA
Kaynak DHA

Antalya'da özel okulda velilerden kitap seti için yüksek ücret talebi

Antalya'da bir özel okulda okuyan 5 öğrencinin velileri, okulun 30.000 Türk Lirası değerindeki eğitim setini almak istemedikleri için çocuklarının derslerde rencide edildiğini ve “deneme sınavlarına alınmama” ile tehdit edildiğini ileri sürdü. Velilerin şikayeti sonrası olaya İl Milli Eğitim Müdürlüğü el attı.

Kitap setine 30.000 Türk Lirası talep edildi

Muratpaşa ilçesindeki özel okul, 6. sınıf öğrencilerinin velilerinden hikaye, ders kitapları ve uygulamalı testlerden oluşan bir eğitim seti için 28.000 Türk Lirası talep etti. Ancak bazı veliler, setin fiyatının yüksek olduğunu düşünerek aynı ders kitaplarını yayınevlerinden ve kitapçılardan yaklaşık 5000 Türk Lirası’na temin etti. Bu durum, okuldaki 5 öğrencinin öğretmenleri tarafından sınıf içerisinde rencide edilmesine yol açtı.

Deneme sınavlarına alınmama tehdidi

Veliler, okul yönetiminin sunduğu eğitim setinde yer alan yaprak test ve uygulamalı kitapçıklara sahip olmayan çocukların, “deneme sınavlarına alınmama” tehdidinde bulunulduğunu öne sürdü. Veliler, bu durumun çocuklar üzerinde büyük bir psikolojik baskı oluşturduğunu belirterek İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulundu.

Veliler tepki gösterdi

Okul önünde veliler adına açıklama yapan Defne Dilsiz, temmuz ayında kendilerine 28 bin lira olarak bildirilen eğitim setinin, eylül ayında 30 bin liraya yükseltildiğini söyledi. Dilsiz, kitapları yayınevlerinden çok daha düşük bir fiyata temin ettiklerini, ancak okuldaki öğretmenlerin bu seti almayan çocukları dışladığını ve mobbing uyguladığını belirtti.

Mobbing ve dışlanma iddiaları

Dilsiz, bazı öğrencilerin, "Kitapları almazsanız derste boş boş öyle oturursunuz, sınavlara giremezsiniz" gibi ifadelerle tehdit edildiğini ve bu durumun çocukları arkadaşlarının önünde küçük düşürdüğünü savundu. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının özel okullarda kitap satışını yasaklayan kurallarına dikkat çekerek, sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini vurguladı.

Okul yönetimi sessiz kaldı

Veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olayı incelemeye aldığını belirtirken, okul yönetimi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa