Selçuk Bayraktar: İsrail çok vahşi bir terör eylemiyle...

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İsrail'in çok vahşi bir terör eylemi ile tüm dünyayı kasıp kavurduğunu söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 13:51
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 14:43
Selçuk Bayraktar: İsrail çok vahşi bir terör eylemiyle...
DHA
Kaynak DHA

Selçuk Bayraktar: Teknoloji bağımlılığı ulusları zor duruma düşürebilir

Kahramanmaraş'ta düzenlenen TEKNOFEST Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması finalinde konuşan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, teknolojideki bağımlılığın ülkeleri zor duruma sokabileceğini belirterek, İsrail'in terör eylemiyle bu durumu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

TEKNOFEST gençlerin buluşma noktası oldu

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen TEKNOFEST, TÜBİTAK’ın organize ettiği Uluslararası Liseler Arası İHA Yarışması ile Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde gerçekleşti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yarışma alanında gençlerin projelerini inceledi. Bayraktar, İHA’ları yapan gençlerle sohbet ederek bilgi aldı ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

TEKNOFEST her yıl kendi rekorunu kırıyor

Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in büyümeye devam ettiğini belirtti. Bayraktar, "Bu yıl 1,5 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu ve 10 milyon ziyaretçi sayısına ulaşıldı. Her yıl kendi rekorunu kıran TEKNOFEST, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmaya devam ediyor" dedi.

Teknolojideki bağımlılık tehlikesi

Selçuk Bayraktar, İsrail’in Lübnan’daki Hizbullah üyelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı da değerlendirerek, teknolojide dışa bağımlılığın ne kadar tehlikeli olduğunu vurguladı. "Teknoloji artık sadece mekanik değil, karmaşık yazılımlarla hayatımıza giriyor. Bu yüzden teknolojiyi kontrol edenler, ulusları zor duruma düşürebiliyor" diye konuştu.

Savunma sanayisindeki başarı diğer alanlara yayılmalı

TEKNOFEST’in asıl misyonunun, savunma sanayisinde gösterilen millileşme başarısının diğer sivil alanlara da yayılması olduğunu belirten Bayraktar, "Gençlerimiz, İHA gibi teknolojileri geliştirerek ülkemizin bağımsızlığına katkı sağlıyor. Bu başarı, savunma sanayisinde olduğu gibi diğer sektörlerde de gerçekleşmeli" dedi.

İnsansız hava araçlarındaki büyük başarı

Bayraktar, Türkiye’nin insansız hava araçları konusundaki serüvenine de değindi. "20 yıl önce başladığımız bu yolculuk, Türkiye’yi en fazla ülkeye İHA ihraç eden marka haline getirdi. Savunma sanayisinde dışa bağımlılığımız %85'ten %20'lere düştü ve yerli katkı %93'e ulaştı" ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, konuşmalarının ardından öğrencilerin geliştirdiği İHA’ların gösterilerini izleyerek alandan ayrıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa