Cami enkazında cuma namazı kıldılar

Han Yunus şehrinde yaşama tutunmaya çalışan Filistinliler, saldırılarda büyük bölümü yıkılan Muhammed Nasruddin el-Elbani Camisi'nde cuma namazı kıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 14:24
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 15:09
AA
Kaynak AA

Gazzeliler yıkılan caminin enkazında cuma namazı kıldı

Gazze'nin Han Yunus kentindeki Filistinliler, İsrail’in hava saldırıları sonucunda ağır hasar gören Muhammed Nasruddin el-Elbani Camisi’nin yıkılmayan kısmında cuma namazını kıldı. İsrail saldırılarının getirdiği yıkıma rağmen, Gazzeliler ibadetlerine devam ediyor.

Caminin yıkılmayan kısmında ibadet

İsrail’in Gazze'ye düzenlediği hava saldırıları sonrası büyük bir bölümü yıkılan Muhammed Nasruddin el-Elbani Camisi, Filistinliler için sembolik bir ibadet alanı haline geldi. Han Yunus’taki Filistinliler, saldırılardan sağ kalan cami bölümünde cuma namazı kılmak için bir araya geldi. Yıkıntılar arasında gerçekleşen bu ibadet, Gazzelilerin inançlarına olan bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Saldırılar camiyi hedef aldı

İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları, sivil yapılar kadar ibadethaneleri de hedef aldı. Ağır hasar gören Muhammed Nasruddin el-Elbani Camisi, saldırılardan sağ kalan kısımlarıyla halka ibadet alanı sunmaya devam etti. İsrail bombardımanlarının yarattığı yıkım, caminin sağlam kalan bölümlerinde toplanan halkın direnişini ve dayanışmasını simgeledi.

Filistinliler direnmeye devam ediyor

Yıkım ve saldırılar karşısında ibadetlerini sürdüren Filistinliler, İsrail’e karşı direnişlerini bir kez daha gösterdi. Cuma namazında, saldırılarda hayatını kaybedenler için dualar edildi. Saldırılar ve yıkıma rağmen Filistin halkının bir araya gelerek ibadet etmesi, dayanışmanın ve kararlılığın güçlü bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Mescid-i Aksa’ya kısıtlamalar gölgesinde ibadet

Gazze’de bu olaylar yaşanırken, İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları da sürüyor. İsrail, 50 haftadır devam eden kısıtlamalarla Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişini zorlaştırıyor. Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail polisi on binlerce kişinin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesini engelliyor. Buna rağmen, Mescid-i Aksa'ya girebilen Filistinliler cuma namazını eda etmeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa