Erkekleri Koruma Derneğinden “erkek” hakları için Ankara’da eylem!

Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, “Kadın Bakanlığı” gibi çalışan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 15:48
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 17:24
Erkekleri Koruma Derneğinden “erkek” hakları için Ankara’da eylem!
AA
Kaynak AA

Başkent Ankara’da Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, erkeklerin çeşitli konularda mağdur edildiğini öne sürerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde protesto düzenledi.

Bakanlık önünde toplanan grup slogan attı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanan dernek üyeleri, "Erkeklerin de kalbi var, çığlıklarını duyun" ve "Nafaka yükü köleliktir. Erkekler de özgürlük ister" yazılı dövizlerle sloganlar attı. Grup, erkeklerin eşitlik taleplerini dile getirmek amacıyla bu protestoyu düzenlediklerini belirtti.

Dernek başkanı Bahri İnceler'den açıklama

Protestoda konuşan Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, bireysel eşitlikten yana olduklarını ifade ederek, özellikle babaların çocuklarıyla ilgili sorunlar yaşadığını dile getirdi. İnceler, "Birçok baba çocuklarını göremiyor. Çocuklarımızı annelerine verdiğimizde, bize düşman olarak geri dönüyorlar" dedi.

'Erkekler iftiraya uğruyor'

İnceler, erkeklerin haksız yere iftiraya uğradığını ve keyfi uzaklaştırma kararlarıyla mağdur edildiklerini savundu. İnceler, "Bir kadın hiçbir delil olmadan kocasını evden attırabiliyor. Erkek evine giremiyor, eşyalarını alamıyor. Kanunlar tamamen kadınlardan yana. Biz de erkek haklarının önemsenmesini istiyoruz" dedi.

Nafaka ve hapis cezalarına tepki

İnceler ayrıca, nafaka konusuna da değinerek, "Ölene kadar nafaka vermek istemiyoruz. 3 ay evli kalıyoruz, ömür boyu nafaka ödüyoruz. Ayrıca, basit iddialarla erkeklere hapis cezaları veriliyor" şeklinde konuştu. Erkeklerin toplumda maruz kaldıkları haksızlıklara karşı seslerinin duyulmasını istediklerini vurguladı.

Bando ekibi protestoya renk kattı

Eylem sırasında, grup üyelerinden oluşan bando ekibi çeşitli müzikler çalarak protestoya destek verdi. Protesto, herhangi bir olay yaşanmadan sona erdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa