İsrail, Beyrut'u ateş altına aldı

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırılar sonrası sınırda çatışmalar şiddetlendi. Beyrut'a düzenlenen saldırılarda 5 çocuk hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 16:56
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 17:41
İsrail, Beyrut'u ateş altına aldı
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim, son günlerde Lübnan-İsrail sınırında yaşanan şiddetli çatışmalarla daha da tırmandı.

İbrahim Akil hedef alındı

İsrail, Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak başlattığı saldırıların ardından, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi. Özellikle başkent Beyrut'un güneyinde bulunan Hizbullah tesislerine yönelik bu saldırılarda Hizbullah'ın operasyonlar komutanı İbrahim Akil'in hedef alındığı bildirildi.

5 çocuk öldü

Ancak can kayıpları konusunda çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda üç kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin beşinin çocuk olduğu öğrenildi. 

Hizbullah karşılık verdi

Hizbullah da İsrail'in saldırılarına yanıt olarak Katyuşa füzeleri fırlatarak İsrail'i hedef aldı. İsrail sınırına yaklaşık 150 füze fırlatıldığı bildirildi, ancak İsrail Ambulans Servisi, şu ana kadar ölü ya da yaralı olmadığını belirtti.

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki Meys el-Cebel ve Kefr Kila gibi bölgeleri de hedef alan hava saldırılarına devam ederken, Hizbullah’a ait füze rampaları ve altyapılar da yoğun şekilde bombalandı.  İsrail, bu saldırılarda 30 füze platformu ve 150 füze rampasını vurduğunu açıkladı. Ayrıca, İsrail'e fırlatılmaya hazır bin roket başlığının imha edildiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa