İzmir'de 5 ölümlü 'makas' kazasında şoföre 18 yıl hapis!

İzmir Menderes'te makas atarak 5 kişiyi öldüren ve 20 kişiyi yaralayan 19 yaşındaki Yusuf İslam Koçak'a takdir indirimsiz 18 sene hapis cezası verildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 17:06
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 17:44
İzmir'de 5 ölümlü 'makas' kazasında şoföre 18 yıl hapis!
DHA
Kaynak DHA

İzmir'deki kazaya neden olan sürücüye 18 yıl hapis cezası verildi

İzmir’in Menderes ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 4’ü aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybetmesine ve 20 kişinin yaralanmasına neden olan hafif ticari aracın sürücüsü Yusuf İslam Koçak’a (19), "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 18 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, sanık hakkında takdir indirimi uygulamadı.

Kazanın detayları

Kaza, 30 Haziran 2022’de İzmir-Aydın kara yolunun Kısık Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Gaziemir’den Ayrancılar yönüne seyir halinde olan Özcan Özer’in (57) kullandığı ve içerisinde 11 kişinin bulunduğu 34 DEB 698 plakalı otomobile, Yusuf İslam Koçak’ın (19) kullandığı 35 ADF 564 plakalı hafif ticari araç yandan çarptı. Özer’in aracı kontrolü kaybederek refüjü aştı ve karşı yönden gelen İsmail Akdar’ın kullandığı minibüsle çarpıştı. Kazada Özcan Özer, Sibel Özer (54), Şengül Akbaş (64), Ali Alperen Özer (18) ve minibüsteki Mustafa Kemal Karaca (86) yaşamını yitirdi. 20 kişi ise yaralandı.

Kaza anı kamerada

Kaza, bir aracın kamerasına yansıdı. Görüntülerde hafif ticari aracın otomobile hızla çarptığı, aracın kontrolden çıkıp refüjü aşarak minibüsle çarpıştığı anlar yer aldı. Kazaya neden olan sürücü Yusuf İslam Koçak, olay yerinden uzaklaştıktan sonra yakalanıp gözaltına alındı. Kazanın tespit tutanağına göre, otomobil sürücüsü Özcan Özer ve minibüs şoförü İsmail Akdar’ın kusursuz olduğu, tüm sorumluluğun Koçak’ta olduğu belirlendi.

Mahkemede sanık avukatının savunması

Sanık Yusuf İslam Koçak, mahkemede SEGBİS aracılığıyla ifade verdi. Avukatları, müvekkillerinin kazadan sonra karakola giderek teslim olduğunu ve "makas atma" iddiasının doğru olmadığını belirtti. Avukat, sanığın genç yaşta ve ehliyetinin yeni olduğunu vurgulayarak, basit taksirden cezalandırılmasını talep etti.

Mahkemeden ceza kararı

Mahkeme, Koçak’ı “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak suçun bilinçli taksirle işlenmiş olması nedeniyle ceza 18 yıla çıkarıldı. Ayrıca sanık hakkında herhangi bir takdir indirimi uygulanmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa