Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda bir yolcu uçağı aşırı yağış nedeniyle pistten çıktı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 17:52
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 18:26
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı
EK
Esra Koçak Editör

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.20'de havalanan AJET'e ait VF4316 sefer sayılı uçak, Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle pistten çıktı. Uçağın ön tekerleği çamura saplanırken, yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. AJET yetkilileri, “Esenboğa Havalimanı'ndan kalkan VF4316 kodlu uçağımız, Hakkâri Yüksekova Havalimanı’na saat 13.15'te iniş yaparken yoğun yağış nedeniyle pistten çıkmıştır. Tüm yolcularımızın sağlık durumu iyi olup, kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Vali Çelik'ten açıklama: Tahliye başarıyla tamamlandı

Hakkâri Valisi Ali Çelik, kazanın yoğun yağış ve rüzgarın etkisiyle gerçekleştiğini belirtti. Uçakta 180 yolcunun bulunduğunu söyleyen Çelik, “Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle yolcu uçağı pistten çıkmış, ön tekerlek yaklaşık 5 metre pist dışına saplanmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir. Uçakta da herhangi bir hasar oluşmamıştır. Teknik detaylarla ilgili ise firma yetkilileri açıklama yapacaktır" dedi.

AJET’ten detaylı bilgilendirme

AJET tarafından yapılan açıklamada ise, "Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımız ve kabin ekibimiz güvende olup, yolcular tahliye edilmiştir. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

Bakan Uraloğlu'ndan açıklama: Teknik inceleme sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da olaya ilişkin açıklamada bulundu. Uraloğlu, "Bugün Ankara'dan Hakkâri'ye sefer yapan AJET'e ait VF4316 sefer sayılı uçak 13.18'de iniş sırasında pistten çıkmış, uçağın ön dikmesi toprak zemine saplanmıştır. 185 yolcu ve 7 mürettebat sorunsuz şekilde tahliye edilmiştir. Olayda herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup, teknik incelemeler devam etmektedir" dedi.

Herhangi bir yaralanma veya ciddi hasarın olmadığı olay sonrası, yolcular güvenli şekilde tahliye edildi ve uçuşla ilgili teknik değerlendirmeler sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa