15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne devasa 'Filistin' pankartı asıldı

İsrail’in bir yıldır Gazze’de uyguladığı soykırıma dikkat çekmek amacıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Hanzala figürlü pankart ve Filistin bayrak asıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 18:13
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 19:04
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne devasa 'Filistin' pankartı asıldı
Kübra Şenal Editör

Yeni Sanat Vakfı, işgalci İsrail'in yaklaşık 1 yıldır Gazze'de yaptığı soykırımı gündemde tutmak ve bölgedeki duruma farkındalık kazandırmak adına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne devasa büyüklükte Hanzala baskılı Filistin bayrağı ve "Çok yaşa Gazze" pankartı asıldı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vakıf Başkanı, karikatürist, senarist ve oyuncu Hasan Kaçan, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Kaçan, "Yaklaşık bir yıldır Siyonist rejim Gazze’de masumları, çocukları, yaşlıları, neredeyse nefes alan her canlıyı katlediyor. Resmi rakamlara göre 40 bin kişi öldürüldü, ancak bu sayının 50-60 binin üzerinde olduğu söyleniyor. Sanatçıdan esnafa kadar hepimiz bu korkunç soykırıma karşı durmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Unutmamak için eylemde bulunduk"

Kaçan, soykırımın unutulmaması adına ellerinden geleni yapmaya kararlı olduklarını belirterek, "Bizler Yeni Sanat Vakfı olarak, unutturmamak için bir şeyler yapalım dedik. Zaten yazıp çiziyoruz ama bir de eylemde bulunalım istedik. Hanzala'nın sembol haline gelmiş çizimini Filistin bayrağıyla birleştirip 'Çok Yaşa Gazze' sloganıyla bir bayrak hazırladık ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne astık. Amacımız, bu alçakça soykırımı unutmamak ve unutturmamak" diye konuştu.

"Sanatçılar vicdanın sesi olmalı"

Sanatçılar olarak Gazze’de yaşananlara dikkat çekmenin görevleri olduğunu belirten Kaçan, dünya çapında birçok sanatçının Filistin için sesini yükselttiğini ancak Türkiye’de bu konuda sessiz kalanların olduğunu dile getirdi. "Vicdanlı insanların ortak gayesi, Filistin’deki bu alçakça soykırıma dikkat çekmek ve bu farkındalığı sürdürmek. Biz de sanatçılar olarak Gazze’ye kendi çapımızda bir katkıda bulunmaya çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa