Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Arsin ve Araklı'da etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. İl genelinde aralıklarla devam eden yağış, şiddetini artırarak sele neden oldu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 18:42
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 19:01
Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti
Kübra Şenal Editör

Trabzon'un Arsin ve Araklı ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. İlçelerde bazı bölgelerde yağış nedeniyle sel meydana geldi. 

Yağışların şiddetlenmesiyle birlikte derelerin debisi hızla yükselirken bazı ırmaklar taştı. Bu taşkınlar sonucu yollarda su birikintileri oluştu, binaların zemin katlarındaki ev ve iş yerleri su altında kaldı. Heyelan riski nedeniyle bazı yollar çökerken, ulaşımda da aksaklıklar yaşandı.

Arsin ve Araklı'da ekipler seferber oldu

Devlet Su İşleri (DSİ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve belediye ekipleri, iş makineleriyle taşkınlardan etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yollarda biriken suların tahliye edilmesi ve hasar gören alanların onarılması için yoğun bir çaba harcanıyor.

Başkan Bilgin: Yağmur halen devam ediyor

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, sahada incelemelerde bulunarak çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti. Bilgin, "Ekiplerimiz tüm gücüyle müdahaleye çalışıyor. Ancak yağmur çok yoğun, halen de yağış devam ediyor" dedi.


Yetkililer, vatandaşları sel ve heyelan riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa