Çanakkale'de gırgır teknesiyle 30 ton 'sardalya' avladılar

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında gırgır teknesiyle avlanan balıkçılar, tek seferde 30 ton sardalya avladı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 19:14
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 19:14
Çanakkale'de gırgır teknesiyle 30 ton 'sardalya' avladılar
DHA
Kaynak DHA

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında avlanan balıkçılar, tek seferde 30 ton sardalya yakaladı. ‘Çalı Balıkçılık’ isimli gırgır teknesiyle denize açılan balıkçılar, büyük bir balık sürüsüne denk gelerek sabah saatlerinde dev bir av gerçekleştirdi.

Teknenin kaptanı Nadir Karabiber'in, balıkçılıkta ağları denize bırakmak için kullandığı 'Mola' anonsunu yapmasıyla ağlar denize indirildi. Bir süre sonra ağlar tekneye çekildiğinde büyük bir sardalya sürüsünün ağa takıldığı görüldü. Tekneye çekilen ağların sardalya dolu olması hem kaptanın hem de mürettebatın yüzünü güldürdü. Toplanan sardalyalar tek tek kasalara yerleştirilirken, toplamda 30 ton sardalya yakalandı.

"Beklentimizin üzerinde bir av oldu"

Gırgır teknesinin kaptanı Nadir Karabiber, sabaha karşı Bozcaada açıklarında av için denize açıldıklarını ve sürpriz bir şekilde büyük bir avla karşılaştıklarını belirtti. Karabiber, "Ağlarımızı denize bıraktık, kısa süre sonra geri topladığımızda ağların içi sardalyalarla dolmuştu. Beklentimizin çok üzerinde bir av gerçekleştirdik, biz de bu kadarını beklemiyorduk" dedi.

Bu başarılı av, balıkçı tayfasının moralini yükseltirken, avlanan sardalyalar kasalara konularak satışa hazırlanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa