Eski YRP'li Mehmet Gülpınar: Göz göre göre AK Parti'ye kaybettirdiler

YRP'den ayrılmasıyla dikkatleri üzerine çeken Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, eski partisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 19:44
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 20:16
Eski YRP'li Mehmet Gülpınar: Göz göre göre AK Parti'ye kaybettirdiler
Kübra Şenal Editör

TGRT Haber canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Eski YRP'li Mehmet Kasım Gülpınar, CHP dahil birçok partiden adaylık teklifleri aldığını ve 'AK Parti'ye geçeceği' yönündeki iddialara yanıt verdi.

"CHP’den de adaylık teklifi aldım"

Gülpınar, Şanlıurfa’da halkın kendisini aday olarak görmek istediğini belirterek, "İnsanlar beni aday olarak istediğinde zaten AK Parti’deydim. Fakat işler çıkmaza girince halk, 'Sen neredeysen biz oradayız' dedi. CHP dahil birçok partiden teklif aldım. CHP’nin oyu 90 bin, İYİ Parti’nin oyu 50 bin. Ama ben en az oy alan Yeniden Refah Partisi’nden aday oldum" ifadelerini kullandı. Ayrıca sahada CHP'li seçmenlerin bile ilk kez sağ partiye oy vereceklerini söylediklerini aktardı.

"Yeniden Refah Partisi'nde hayal kırıklığı yaşadım"

Yeniden Refah Partisi’nde kurumsal yapı eksikliğinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren Gülpınar, "Partide istişare kültürü yok. İlçe kongreleri gibi önemli kararlar bile benimle istişare edilmeden alındı. Bunu kabul edemezdim. Partiyi ele geçirme gibi bir amacım asla olmadı. Hizmet için buradayım, arkamdaki nesil için çabalıyorum" dedi.

"AK Parti’ye geçmek gibi bir pazarlık yapmadım"

AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialarla ilgili konuşan Gülpınar, "Halka rağmen siyaset yapılmaz. Ben makam talep eden biri değilim, hiçbir zaman da olmadım. AK Parti'deyken 'Beni aday yapın' demedim. Halkın talepleri doğrultusunda aday olmam gerekiyordu ama neden böyle bir tutum sergilendiğini sormak benim hakkım değil mi?" ifadelerini kullandı. Halkın yüzde 73'ünün AK Parti'ye geçmesini istemediğini de ekledi.

"Cumhurbaşkanı'nın talimatlarına uygun hareket edilmedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Ömerleri getireceğiz' sözlerine atıfta bulunan Gülpınar, "Cumhurbaşkanı talimat verdi ama bu talimat yerine getirilmedi. Eğer bunu tespit edip gereğini yapmıyorsanız o koltuklarda oturmamalısınız. Yanlışı gösterdim ve fedakarlık yaptım" dedi.

Öte yandan Gülpınar "Cumhurbaşkanı'na anketlerde doğruyu söylemediler. Şanlıurfa'da göz göre göre AK Parti'ye kaybettirdiler." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum ile yaşanan protokol krizi

Bakan Murat Kurum ile yaşanan protokol krizi hakkında konuşan Gülpınar, "Bu krizi AK Parti içerisindeki bazı kişiler yarattı. Ne Bakan ne de vali sorumlu. Cumhurbaşkanı halkın gönlünü kazanmaya çalışırken bu gibi krizler, partinin içinde yaşanan sorunlardan kaynaklanıyor" diye belirtti.

"Siyasette değişim zorunludur"

Parti kadrolarının değişime direndiğini belirten Gülpınar, "Cumhurbaşkanımız talimat veriyor ama siyasette değişim zor. Kendini göstermek istemeyen, siyasetin zarar vereceğini düşünen insanlar var" dedi.

Gülpınar, gelecekte halkın fikirlerinin değişip değişmeyeceğini zamanla göreceğini belirterek, şimdilik halkın kararına saygı duyduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa