Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'na hitap edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın ABD'ye gidiyor. Erdoğan, 24 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap edecek.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 20:16
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 20:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'na hitap edecek
EK
Esra Koçak Editör

Her yıl dünya liderlerini ABD'nin New York kentinde buluşturan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 79'uncu oturumu, 22 Eylül'de "Geleceğin Zirvesi" ile açılacak. Liderlerin konuşmalarını yapacağı yüksek düzeyli hafta ise 24 Eylül’de başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Eylül Cumartesi günü ABD’ye giderek, 14. kez BM Genel Kurulu'na hitap edecek. Erdoğan'ın, 24 Eylül Salı günü yapacağı konuşmada, özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ana gündem maddesi olması bekleniyor.

Erdoğan'dan İsrail'e çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırması bekleniyor. Erdoğan, bu saldırılarda yaşanan insanlık dramını ve katliamı vurgulayarak, dünyanın bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini dile getirecek. Ayrıca, Lübnan'a yönelik siber saldırılar ve bölgede yükselen tansiyonun da konuşmasında önemli yer tutması bekleniyor. Erdoğan, savaşın bölgesel bir çatışmadan küresel bir tehdit haline gelmemesi için önlem alınması gerektiğine dikkat çekecek.

Bölgesel ve küresel görüşmeler

Erdoğan, BM zirvesi kapsamında çeşitli devlet ve hükümet başkanlarıyla da bir araya gelecek. Bu görüşmelerde, hem ikili ilişkiler hem de bölgesel ve küresel konuların ön plana çıkması bekleniyor. Özellikle ekonomik ilişkiler ve ticaretin geliştirilmesine yönelik mesajlar vermesi de öngörülüyor.

ABD'li iş insanlarıyla görüşme planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ABD ziyaretinde iş dünyasıyla bir araya gelmesi planlanıyor. Türkiye-ABD İş Konseyi’nin çalışmalarına göre, Erdoğan'ın 23 Eylül'de ABD'li büyük şirketlerin yöneticileriyle bir toplantı yapması bekleniyor. Bu görüşmelerde, Türkiye’ye yapılacak yatırımlar ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi üzerine değerlendirmeler yapılacak.

Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının yanı sıra, ekonomik ilişkileri güçlendirmeye yönelik bu temasları da ziyaretin önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa