Rekabet Kurulu'ndan spor giyim devine soruşturma

Rekabet Kurulu, Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama Anonim Şirketi (Adidas) hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 20:39
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 20:49
Rekabet Kurulu'ndan spor giyim devine soruşturma
EK
Esra Koçak Editör

Rekabet Kurumu, spor ayakkabı, giyim ve aksesuarları sektöründe faaliyet gösteren Adidas hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, Adidas'ın "Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"u ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yapılan ön araştırma sonucunda önemli bulgulara ulaşıldığı belirtildi.

2022'deki şikayetler reddedilmişti

Açıklamada, Rekabet Kurulu’nun 2022 yılında Adidas'a yönelik yapılan şikayetleri değerlendirerek, soruşturma açılmasına gerek görmediği ve şikayetleri reddettiği hatırlatıldı. Ancak bu karar, Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından 2023 yılında iptal edildi. Mahkeme kararının ardından, Ocak 2024'te Adidas hakkında yeniden ön araştırma yapılmasına karar verildiği aktarıldı.

Yeniden satış fiyatlarına müdahale iddiaları

Ön araştırma sürecinde toplanan bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, Adidas’ın yetkili satıcılarının satış fiyatlarına müdahale ettiği yönündeki iddiaların ciddi ve yeterli bulunduğu ifade edildi. Bu bulgular üzerine, Rekabet Kurulu tarafından Adidas hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Soruşturma kararının anlamı

Rekabet Kurumu’nun açıklamasında, açılan soruşturmanın, Adidas’ın kanunu ihlal ettiği veya yaptırıma tabi tutulacağı anlamına gelmediği vurgulandı. Soruşturma, şirketin faaliyetlerinin daha derinlemesine incelenmesini ve olası ihlallerin tespitini amaçlıyor. Soruşturma sonucunda, Adidas’ın rekabet kurallarını ihlal edip etmediği netlik kazanacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa