Fahrettin Altun: Soykırıma sessiz kalmak, tüm trajediye ortak olmaktır

İletişim Başkanı Fahrettin Altun İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin "Soykırıma sessiz kalmak, tüm trajediye ortak olmaktır" dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 20:51
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 21:18
Fahrettin Altun: Soykırıma sessiz kalmak, tüm trajediye ortak olmaktır
DHA
Kaynak DHA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Altun, Gazze'de 350 gündür devam eden saldırılara karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. "Bu soykırıma sessiz kalmak, tüm bu trajediye de ortak olmaktır" diyen Altun, insanlığın vicdanı adına bu katliamın durdurulması gerektiğini vurguladı.

"Gazze'de insanlığın utanç sayfası yazılıyor"

Altun, Gazze halkının yaklaşık bir yıldır dünyanın en vahşi saldırılarından birine maruz kaldığını belirterek, 7 Ekim’den bu yana süren bu trajedinin, insanlık vicdanında derin yaralar açtığını ifade etti. Gazze'de yaşananların bir "utanç sayfası" olduğunu söyleyen Altun, şehirlerin bombalandığını, camilerin, hastanelerin ve okulların yerle bir edildiğini dile getirdi. Masum sivillerin, gazetecilerin, çocukların ve bebeklerin bilinçli ve sistematik şekilde hedef alındığını belirtti.

"Gazeteciler katlediliyor"

İletişim Başkanı, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak, doğru bilgi kaynaklarına yönelik baskı ve şiddet uyguladığını da vurguladı. Altun, bölgede gerçeği dünyaya duyurmak için çalışan gazetecilerin hedef alınarak katledildiğine dikkat çekti.

"Artık sesimizi yükseltmeliyiz"

Altun, yaptığı açıklamada, insanlık adına bu trajediye karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, "Adalet, insanlığın vicdanı ve yarınlarımız adına artık sesimizi yükseltmeli, bu katliamı durdurmak için bir an evvel harekete geçmeliyiz" çağrısında bulundu.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa