Gaziantep'te tehlikeli yamaç paraşütü! İniş sırasında düştü

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde düzenlenen Yamaç Paraşütü Festivali'nde Gizem Özsoy, iniş sırasında paraşütüyle elektrik tellerine takıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 21:26
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 21:38
Gaziantep'te tehlikeli yamaç paraşütü! İniş sırasında düştü
DHA
Kaynak DHA

Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Yamaç Paraşütü Festivali, Nurdağı ilçesine bağlı Sakcagözü Mahallesi’nde başladı. 120 paraşüt tutkunu sporcunun katıldığı ve 3 gün sürecek olan festivalin ilk gününde katılımcılar gökyüzüyle buluştu.

Gizem Özsoy, uçuşunu gerçekleştirdikten sonra iniş sırasında elektrik tellerine takıldı. Özsoy, asılı kaldığı paraşütten düşerek yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Özsoy, Gaziantep Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar bulunan genç kadının tedavisi devam ediyor.

Gizem Özsoy’un 9'uncu uçuşuydu

Kazadan önce konuşan Gizem Özsoy, festivale katıldığı için duyduğu heyecanı dile getirmişti. Özsoy, "Burada olmak beni çok mutlu etti. İlk kez bu bölgede uçacağım ve bu benim için yeni bir deneyim olacak. Nurdağı Belediyesi'nin desteği için teşekkür ediyorum. Burada 9’uncu uçuşumu yapacağım, çok heyecanlıyım" ifadelerini kullanmıştı.

Festivalin uluslararası boyuta taşınması planlanıyor

Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ömer Turgut, festivalin ilk gününde yaşanan talihsiz kazadan dolayı üzüntülerini dile getirirken, yaralı pilota geçmiş olsun dileklerini iletti. Turgut, "Festival oldukça eğlenceli geçiyor. Türkiye'nin dört bir yanından katılımlar var. Amacımız, Gaziantep'te havacılık ve paraşüt sporunu yaygınlaştırmak. İlk festivalimizi düzenliyoruz ve önümüzdeki yıl bu etkinliği uluslararası boyuta taşımayı hedefliyoruz. Gaziantep, uçuş merkezi olma yolunda ilerliyor.

Ayrıca 2025 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin hedef yarışması burada yapılacak. Depremzede çocuklarımızla da uçuşlar gerçekleştirerek onların kalplerine dokunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Etkinlik boyunca paraşütçülerin gökyüzünde sergilediği renkli görüntüler ise festival katılımcılarına keyifli anlar yaşattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa