ABD soykırıma desteğini yineledi: Her şekilde İsrail'i destekliyoruz

Yaklaşık 1 yıldır Gazze'de katliam yapan ve Lübnan'ı abluka altına almaya çalışan işgalci İsrail'in Siyonist destekçisi Pentagon'dan küstah açıklama geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2024 22:08
GÜNCELLEME
20 Eylül 2024 22:35
ABD soykırıma desteğini yineledi: Her şekilde İsrail'i destekliyoruz
Kübra Şenal Editör

Ortadoğu’daki gerilim her geçen gün artarken, terör devleti İsrail’in askeri operasyonları ve bölgedeki çatışmaları, ABD'nin bölge politikalarındaki rolünü tartışmaya açıyor.

Gazeteci Yunus Paksoy tarafından Pentagon sözcüsüne işgalci İsrail'in soykırım ısrarı ve bölgedeki tutumu soruldu. Bu kapsamda, ABD’nin İsrail'e olan askeri desteği ve bu desteğin ne kadar süreceği sorgulandı.

Pentagon'dan soykırıma destek: İsrail ne yaparsa yapsın yanındayız

Pentagon Sözcüsü, İsrail’in saldırılarının gerilimi azaltmadığını kabul ederek, "Biz savaş istemiyoruz" dedi. Ancak, İsrail’in saldırgan tutumunu sürdürmesi ve bölgeyi savaşa sürükleme potansiyeline rağmen, ABD’nin İsrail’e askeri desteği konusunda destek vermeye devam edeceği belirtildi.

"İsrail'in arkasında dururuz"

Gazeteci Paksoy'un sözcüye, "Her şeye rağmen askeri olarak İsrail'in arkasında duracak mısınız?" şeklindeki sorusuna gelen cevap Filistin'e özgürlük isteyen milyonlarca insanın bamteline dokundu.

Sözcü soruya, "Evet dururuz" cevabını verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa