Sağanak yağış nedeniyle Araklı-Bayburt yolu trafiğe kapandı

Trabzon'un Araklı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Özgen Mahallesi'nde bulunan Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni sular altında bıraktı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 00:00
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 00:12
Sağanak yağış nedeniyle Araklı-Bayburt yolu trafiğe kapandı
Kübra Şenal Editör

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Yeniköy Mahallesi'nde etkili olan yoğun yağış sonrası Yanbolu Deresi taştı. Metrekareye 160 kilogram yağışın düştüğü bölgede, tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı. Dere kenarında mahsur kalan bir baba ve küçük çocuğu, Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından iş makineleri yardımıyla kurtarılarak güvenli bölgeye alındı. DSİ, sel ve taşkınlara müdahale için 44 personel ve yaklaşık 40 iş makinesiyle bölgedeki çalışmalarını sürdürdü.

Bölgede kriz merkezi oluşturuldu

Araklı başta olmak üzere, Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinde devam eden sağanak yağışlara karşı Trabzon Valiliği öncülüğünde Araklı İlçe Kaymakamlığı'nda kriz koordinasyon merkezi kuruldu. Kriz merkezinin yönetiminde, sel ve heyelan ihbarları alınan bölgelere ekipler sevk edilerek hızlı müdahale edildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve diğer yerel belediyeler, 73 iş makinesi ve tüm ekipleriyle su taşkınlarına ve heyelanlara karşı mücadeleye başladı.

"Can kaybı yok, tedbirler alındı"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bölgede yaptığı incelemeler sonrasında açıklamalarda bulundu. Genç, "Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra’da normalin üzerinde yağışlar aldık. 28 mahallemizden 265 ihbar geldi. Araklı Devlet Hastanesi’nde tahliyeler başarıyla gerçekleşti. Can kaybı yaşanmadı, ancak asıl hasar tespiti yarın yapılacak" dedi.

Öte yandan yaşanan afet nedeniyle Araklı-Bayburt yolunun trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Vatandaşlara geçmiş olsun mesajı

Başkan Genç, vatandaşları rahatlatan açıklamalarda bulunarak, tüm tedbirlerin alındığını ve devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu vurguladı. Selden etkilenen mahallelere ulaşımın sağlandığını belirten Genç, "Vatandaşlarımız müsterih olsun, şu anda ulaşamadığımız kimse yok. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Ekiplerin, sel ve taşkının vurduğu bölgelerde çalışmalarına devam ettiği bildirildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa