Macron, Netanyahu’yu uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, "bölgeyi savaş sürüklüyorsunuz" uyarısında bulundu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 00:05
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 00:05
Macron, Netanyahu’yu uyardı
EK
Esra Koçak Editör

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu telefonla arayarak, İsrail'in bölgeyi savaşa sürüklediği yönünde uyarıda bulunduğu bildirildi. İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre, bu görüşme, İsrail ordusunun Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısının ardından gerçekleşti.

Macron, görüşmede Netanyahu'ya, "Siz bölgeyi savaşa sürüklüyorsunuz." diyerek uyarıda bulundu. Netanyahu ise Macron’a, "İsrail'e baskı uygulayacağınız yerde saldırılarını durdurması için Hizbullah'a baskı yapmanızın zamanı geldi." şeklinde yanıt verdi.

Fransız yetkiliden savaş uyarısı

Gazetede ismi açıklanmayan bir Fransız yetkili ise Lübnan’da yaşanan son güvenlik olaylarının savaş ihtimalini artırdığını, ancak diplomatik çözümlerin hala mümkün olduğunu belirtti.

İsrail'in Beyrut'a hava saldırısı: 14 ölü, 66 yaralı

İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki Camus bölgesinde bir konuta F-35 tipi savaş uçağıyla hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybederken, 9’u ağır olmak üzere 66 kişi yaralandı. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa