İnsani yardım gemisi, Sudan'a yola çıktı...

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan Anadolu insani yardım gemisi, Sudan’a doğru yola çıktı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 05:10
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 05:10
İnsani yardım gemisi, Sudan'a yola çıktı...
AY
Arif Yücel Editör

İHH ve Kuveytli kuruluş KSR (Kuwait Society for Relief), Sudan'a yönelik büyük bir insani yardım kampanyası çerçevesinde 150 konteynerlik yardım gemisini gönderdi. Yardım malzemeleri, barınma, gıda ve hijyen ürünlerinden oluşuyor. Bu önemli insani yardım organizasyonu, Türkiye’den gerçekleştirilen uğurlama töreni ile Sudan’a gönderildi.

KSR ve İHH’dan Ortak Yardım

KSR Genel Müdürü Abdülaziz el Abyed, törende yaptığı konuşmada, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin yardımlarının devam edeceğini belirtti. İHH iş birliğiyle gerçekleştirilen bu yardım organizasyonunda hem Türkiye devletine hem de Türk halkına teşekkürlerini ileten el Abyed, ayrıca Sudan hükümetine ve İHH’ya yardımların Türkiye’den kalkmasına verdikleri destekten dolayı minnettar olduklarını dile getirdi.

İHH'nın Yardımlara Katkısı

İHH adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Emre Kaya ise, yardımların toplanmasında Kuveyt halkının ve bağışçıların desteğine vurgu yaparak, insanlığın zor durumda olduğu coğrafyalara yardımların ulaşmasını sağladıkları için Kuveyt yönetimine ve İHH’ya teşekkür etti.

Sudan Büyükelçisi'nden Teşekkür Mesajı

Sudan Büyükelçisi Nadir Al Tayyib ise, Türk ve Kuveyt halkına yardımları için minnettar olduğunu ifade ederek, Sudan’ın yaşadığı savaşın yarattığı farkındalığa dikkat çekti ve bu zor zamanlarda yardımların büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Gemide bulunan toplam 1.580 ton yardım malzemesiyle yüz binlerce Sudanlıya destek sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa