Son 24 saatte Gazze'de 44 kişi öldü

İsrail son 24 saatte Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 44 kişiyi öldürdü. İşte habere dair detaylar ve bölgede son durum...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 07:50
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 07:50
Son 24 saatte Gazze'de 44 kişi öldü
AY
Arif Yücel Editör

İsrail, son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 44 Filistinliyi öldürdü. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, 20 Eylül Cuma sabahından itibaren çok sayıda hava saldırısı gerçekleşti. Saldırılarda sivillerin yoğun hedef alındığı belirtilirken, can kayıplarının her geçen saat artmaya devam ettiği ifade edildi.

7 Ekim'den Bu Yana Devam Eden Saldırılar

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında şimdiye kadar 16 bin 795'i çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere toplamda 41 bin 272 Filistinli öldü. Saldırılarda 95 bin 551 kişi ise yaralandı. Gazze'de binlerce kişi hala enkaz altında bulunurken, hastaneler ve eğitim kurumlarının da hedef alındığı, bu durumun sivil altyapıyı ciddi şekilde tahrip ettiği bildirildi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Durum

İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de saldırılar devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 716 Filistinli hayatını kaybetti.

Bölgedeki saldırılar nedeniyle can kayıplarının artmasından endişe duyuluyor.

İsrail'in hedef aldığı binadaki iki çocuk kurtarıldı

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Zeytun mahallesinde bulunan Hacı ailesine ait evi hedef aldı. Filistin Sivil Savunma ekipleri ve bölge sakinleri, saldırı sonrası enkaz altında kalanları kurtarmak için acil arama kurtarma çalışmaları başlattı. Yıkılan binanın enkazından biri çocuk olmak üzere iki Filistinli sağ olarak kurtarıldı. Bu kurtarılma anları kaydedilerek büyük bir yankı uyandırdı.

Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu en az 34 Filistinli yaralandı. Yaralılar, hızla bölgedeki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Durumları ağır olan yaralıların yanı sıra, olay sonrası hastaneye gelenler arasında şokta olan çok sayıda sivil de yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa