İstanbul'da gece saatlerinde sağanak etkili oldu

AFAD'ın uyarısının ardından, İstanbul'un batı kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan sağanak, gece boyunca etkili oldu.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 08:10
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 08:10
İstanbul'da gece saatlerinde sağanak etkili oldu
AY
Arif Yücel Editör

İstanbul'un batı kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, gece boyunca etkisini sürdürdü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) uyarıları doğrultusunda, yağışla birlikte çakan şimşekler şehrin birçok bölgesinde geceyi aydınlattı. Yağışların sabah saatlerine kadar devam ettiği gözlemlendi.

AFAD'dan Vatandaşlara Uyarı

AFAD, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksamalara karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da batı ilçelerinden başlayarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı, yağışların Cumartesi akşamına kadar aralıklı olarak devam edeceği" ifade edildi. Vatandaşların özellikle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksaklıklara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

İstanbul'da bu tür hava koşullarının oluşturabileceği risklere karşı önlem alınması ve olası olumsuzluklara hazırlıklı olunması önem taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz bölgeleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Beklenen Bölgeler

Yağışların özellikle Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kırklareli kıyıları, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Erzurum'un güneyi ve Hakkari'nin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji ayrıca Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de kuzey yönlerden esecek rüzgarın 40-60 km/saat hıza ulaşabileceği konusunda uyardı. Vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Olası sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı önlem alınması önemli görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa