Meteoroloji uyardı: Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün yurdun büyük kısmında yağış var. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 08:59
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 09:56
Meteoroloji uyardı: Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre, yurt genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. 

Kırklareli ile Edirne hariç Marmara Bölgesi, Ege'nin denizden uzak bölgeleri, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile güneyi, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yerel sağanak etkili olacak.

Bazı illerde kuvvetli yağışlar bekleniyor

Batı Akdeniz’in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimleri ve Doğu Akdeniz'de yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul, Sinop, Kocaeli, Sakarya, Muş, Malatya, Siirt, Diyarbakır’ın kuzeyi, Elazığ, Bingöl, Batman ve Bitlis'te kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. Kastamonu’nun kıyı kesimleri ile Afyonkarahisar’ın doğusunda da yerel kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar 2 ila 4 derece arasında düşecek. Yurdun diğer kesimlerinde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Kuzeyli yönlerden ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülen rüzgarın, Marmara'nın batı kesimleri ile Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa