Trabzon’da sağanak sonrası karayolu trafiğe kapatıldı, 1 kayıp var!

Trabzon’un Sürmene ve Araklı ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Bayburt-Araklı karayolu trafiğe kapatılırken, 1 kayıp olduğu bilgisi geldi.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 09:06
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 11:36
Trabzon’da sağanak sonrası karayolu trafiğe kapatıldı, 1 kayıp var!
AA
Kaynak AA-DHA

Trabzon'da şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Trabzon'un Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakların su altında kalmasına yol açtı. Şiddetli yağış nedeniyle Araklı-Bayburt kara yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yolun tek yönlü olarak trafiğe açıldığı belirtildi.

Şiddetli sağanak yaşamı felç etti

Araklı ve Sürmene'de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiledi. Caddeler ve sokaklar su altında kalırken, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Araklı-Bayburt kara yolu sel sularıyla kapandı ve park halindeki araçlar sulara gömüldü. Belediye ekipleri su tahliyesi ve temizlik çalışmaları için iş makineleriyle müdahale etti.

Araklı Devlet Hastanesi'nde tahliye operasyonu

Araklı ilçesinde sağanak yağışın etkisiyle Özgen Mahallesi'ndeki Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni su bastı. AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri hastaneye sevk edilerek, 38 hasta ve 30 personel tahliye edildi. Özellikle yoğun bakım ünitesindeki hastalar, sedyelerle arazi araçlarına taşınarak çevredeki hastanelere nakledildi.

Yanbolu Deresi taştı, mahsur kalanlar kurtarıldı

Metrekareye 160 kilogram yağışın düştüğü Araklı'da Yeniköy Mahallesi'ndeki Yanbolu Deresi taştı. Taşkın sonrası yol ve tarım arazileri su altında kaldı. Derenin yakınlarında mahsur kalan bir baba ve çocuğu, Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Kurtarılan kişiler güvenli bölgeye alındı. DSİ, 44 personel ve yaklaşık 40 iş makinesi ile su taşkınlarına müdahale etti.

Sel ve heyelanlarla mücadele için kriz merkezi oluşturuldu

Araklı'nın yanı sıra Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinde etkili olan yağışlar sonrası Trabzon Valiliği öncülüğünde Araklı Kaymakamlığı'nda kriz koordinasyon merkezi kuruldu. Ekipler, sel ve heyelan ihbarlarına hızla müdahale etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AFAD ve diğer kurumlar, selin etkilerini hafifletmek için sahada çalışmalara başladı. Bölgede 73 iş makinesi ve ekiplerle su taşkınlarına müdahale edildi.

Başkan Genç: "Can kaybı yaşanmadı"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bölgede 28 mahalleden toplamda 265 ihbar alındığını belirtti. "Özellikle Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerimizde aşırı yağışlar oldu. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Arsin’de bir yavrumuzu kurtardık, hayati tehlikesi yok" dedi. Ayrıca, Araklı Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ve acil servis hastalarının tahliye edildiğini, ekiplerin 7/24 çalıştığını vurguladı.

İşitme engelli vatandaş kayıp

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, selin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Vali Yıldırım, Sürmene'de işitme engelli Ali Kemal Demir adlı bir vatandaştan haber alınamadığını belirterek, "İşitme engelli vatandaşımız cep telefonu kullanmıyor. Yatsı namazından sonra camiden çıktığı, fakat kendisinden haber alınamadığı bilgisi var. İnşallah sağlıklı bir haber alırız" dedi. Yıldırım, sarı kod uyarısının kaldırıldığını ancak tedbirlerin devam ettiğini açıkladı.

Trabzon ili Araklı ilçesindeki sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinin ardından ilçe böyle görüntülendi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa