Antalya'da 8,2 kilogram ağırlığında mantar buldular!

Antalya ili Akseki ilçesinde bir vatandaş, arazide mantar toplarken 8 kilonun üzerinde ağırlığa sahip bir mantar buldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 09:49
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 10:47
Antalya'da 8,2 kilogram ağırlığında mantar buldular!
AA
Kaynak AA

Akseki'de 8 kiloluk dev mantar bulundu

Antalya'nın Akseki ilçesinde Serik Çiftçi Malları Koruma Başkanı Beyazıt Işık, dağlık bir alanda büyük boyutta bir mantar bulduğunu açıkladı.

Dağda mantar toplarken buldu

Gazetecilere açıklama yapan Beyazıt Işık, Göktepe yaylasında mantar topladığı sırada oldukça büyük bir mantara rastladığını belirtti. Işık, mantarı topladıktan sonra Serik’e getirdiğini ifade etti.

Mantarı araştırdı: 'Diken mantarı'

Mantarın türünü araştıran Işık, bunun "diken mantarı" olduğunu öğrendiğini söyledi. İç Anadolu Bölgesi'nde bu mantarın ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde, yağışların ardından kırsal alanlarda dikenlerin yanında yetiştiğini açıkladı. Işık, bu türün yenilebilir olduğunu vurguladı.

Büyüklüğü şaşkınlık yarattı

Mantarın boyutunun herkesi şaşırttığını dile getiren Işık, mantarı tarttıklarını ve 8 kilo 200 gram geldiğini söyledi. Ayrıca, mantarı bulduğu bölgedeki kişilere de danıştığını ve onların da bu kadar büyük bir mantar görmediklerini belirttiğini ekledi.

Mantarı ailesiyle tüketecek

Beyazıt Işık, bu dev mantarı ailesiyle birlikte tüketeceğini ifade ederek, böyle büyük bir mantarla karşılaşmanın kendisi için de şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa