PKK'nın sözde Avustralya yetkilisi Çiğdem Aslan, İstanbul'da yakalandı

Bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Avustralya yetkililerinden olan ve Avustralya yapılanmasında yer alan Çiğdem Aslan, İstanbul'da yakalandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 10:20
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 11:40
PKK'nın sözde Avustralya yetkilisi Çiğdem Aslan, İstanbul'da yakalandı
AA
Kaynak AA

PKK/KCK'nın Avustralya yapılanmasında faaliyet gösteren Çiğdem Aslan yakalandı

PKK/KCK'nın Avustralya yapılanmasında aktif olarak faaliyet yürüten Çiğdem Aslan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonla yakalandı.

Uzun süredir takip ediliyordu

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çiğdem Aslan’ın Avustralya’da terör örgütü adına yürütülen eylem ve etkinliklerde aktif rol aldığı belirlendi. MİT, Aslan’ı uzun zamandır takip ediyordu ve üst düzey PKK/KCK mensuplarıyla irtibat halinde olduğu tespit edilmişti.

İstanbul Havalimanı'ndan Avustralya'ya gitmeye çalıştı

Aslan’ın İstanbul Havalimanı'ndan Avustralya’ya gitmeye çalışacağı bilgisine ulaşan güvenlik güçleri, operasyon için harekete geçti. Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, havalimanında düzenledikleri operasyonla Çiğdem Aslan’ı yakaladı.

Hakimlikçe tutuklandı

Operasyonun ardından Aslan, sevk edildiği mahkemede hakim karşısına çıkarıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK ile bağlantısı kanıtlanan Aslan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avustralya yapılanmasında etkin bir isim

Aslan’ın, terör örgütü PKK/KCK’nın Avustralya yapılanması içinde önemli bir role sahip olduğu ve örgüt adına düzenlenen birçok etkinliğin planlanmasında yer aldığı biliniyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa