Ankara Büyükşehir'den silajlık mısır hasadı!

Tarım konusunda önemli adımlar atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tarım Kampüsü'nde yetişen silajlık mısırın hasadına başladı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 13:49
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 14:39
Ankara Büyükşehir'den silajlık mısır hasadı!
Ecem Çetin Editör

Tarıma büyük önem ve değer veren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), buna yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

ABB'nin Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olan BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’nda ekimini gerçekleştirdiği silajlık mısır hasadına başlandı.

BAKAP’ta, 130 dönümlük arazide ekimi yapılan silajlık mısır hasadı ve silaj paketleme işlemleri hızla devam ediyor. Bu destek programı çerçevesinde, elde edilen kaliteli kaba yem, Ankara’da hayvan yetiştiriciliği yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak. Böylece hayvancılık yapan yerel üreticilere büyük bir katkı sağlanarak kırsal ekonominin desteklenmesi hedefleniyor.

"Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üreticilere katkı sağlamak amacıyla BAKAP Tarım Kampüsü'nde 130 dönümlük alanda yetiştirdikleri silajlık mısırın hasadına başladıklarını ifade etti. 

Mansur Yavaş, son dört yıldır,  kaliteli kaba yemin, Başkent'teki küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak sunarak hayvan yetiştiricilerine destek olduklarını söyledi. 

Yavaş, bu yıl da hasat ettikleri silajların üreticinin elini güçlendireceğini ifade ederek, üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, ise şunları söyledi;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa