Şanlıurfa E tipi cezaevi yıkılacak, yerine millet bahçesi yapılacak!

Geçtiğimiz yıl sel felaketi sonrası kapatılan Şanlıurfa E Tipi Cezaevi için yıkım kararı verildi. Yerine ise millet bahçesi yapılacak.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 14:20
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 15:29
Şanlıurfa E tipi cezaevi yıkılacak, yerine millet bahçesi yapılacak!
DHA
Kaynak DHA

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi yıkılıyor: Yerine millet bahçesi geliyor

Şanlıurfa’da, 12 sene önceki isyan esnasında 13 mahkumun yaşamını yitirdiği ve geçen sene yaşanan sel felaketi sonrası kapatılan Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu için yıkılması konusunda karara varıldı. Eyyübiye Belediyesi'ne tahsis edilen cezaevi alanı millet bahçesi olarak dizayn edilerek halka kazandırılacağı açıklandı.

1968 yılında açılan cezaevi kapatıldı

1968 senesinde 400 kişilik kapasiteyle Şanlıurfa’nın Eyyübiye Mahallesi’nde inşa edilen cezaevi, 2022 yılında meydana gelen sel felaketi sonrası kapatıldı. Felaketin ardından mahkumlar çevre illerdeki cezaevlerine nakledildi. 16 Haziran 2012’de çıkan isyanda 13 mahkumun yaşamını yitirdiği cezaevinin artık boşaltıldığı ve yıkım hazırlıklarının başladığı belirtildi.

Millet bahçesi yapılacak

Eyyübiye Belediyesi, cezaevinin yıkılmasıyla bölgeye 100 dekarlık bir rekreasyon alanı kazandırmayı planlıyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, E Tipi cezaevinin bulunduğu alanda millet bahçesi projesi gerçekleştireceklerini açıkladı. Kuş, "Bu alanda eğitim alanları, gençlik merkezi, çocuk oyun grupları, yeşil alanlar ve dinlenme alanları yer alacak. Cezaevinin kapıları böylelikle artık halka açılmış olacak" dedi.

Yıkım işlemleri başlıyor

Cezaevinin yıkım işlemlerine kısa süre içinde başlanacağı belirtilirken, bu projeyle bölgenin önemli bir sosyal alan kazanacağı vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa