İsrail uçakları Gazze’de okulu vurdu: 13’ü çocuk 22 ölü

Terör örgütü İsrail'in işgal altında tuttuğu Gazze'de bir okulu savaş uçaklarıyla vurması sonucu 13’ü çocuk 6’sı kadın olmak üzere 22 kişi şehit oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 14:54
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 15:15
İsrail uçakları Gazze’de okulu vurdu: 13’ü çocuk 22 ölü
AA
Kaynak AA

İsrail’in Gazze’deki okul saldırısında 13'ü çocuk 22 kişi hayatını kaybetti

İsrail savaş jetlerinin işgal altındaki Gazze'de yerinden edilmiş insanların sığındığı bir okula düzenlediği hava saldırısı sonucunda, 13'ü çocuk ve 6'sı kadın olmak üzere 22 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırının ardından açıklama yaparak, çok sayıda yaralının durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Okulda korkunç katliam

Gazze Hükümeti Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, saldırının Gazze'nin güneyindeki Zeytun Mahallesi’nde gerçekleştiği, İsrail tarafından yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı okulun hedef alındığı bildirildi. Saldırı sonucu 13'ü çocuk ve 6'sı kadın olmak üzere 22 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralandı. Ayrıca, 9 çocuğun uzuvlarının koptuğu, 2 kişinin de kayıp olduğu bilgisi verildi.

Sığınma merkezlerine yönelik saldırılar sürüyor

Terör örgütü İsrail'in saldırı tertiplediği sığınma merkezi sayısının 181'e yükseldiği belirtilen açıklamada, bu saldırıların şiddetle kınandığı ifade edildi. Gazze Hükümeti, dünya ülkelerini İsrail’in yerinden edilmiş sivillere ve Filistinlilere yönelik devam eden saldırılarını kınamaya çağırdı. Açıklamada, bu saldırılardan tamamen İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin sorumlu olduğu vurgulandı.

Uluslararası topluma çağrı

Gazze'deki Medya Ofisi, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler’e, Gazze’deki soykırımın durdurulması amacıyla İsrail'e baskı yapmaları yönünde çağrıda bulundu. Okul gibi sivillerin sığındığı merkezlerin hedef alınmasının, uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilerek, bu saldırıların durdurulması gerektiği ifade edildi.

Hastaneye 10 kişinin cenazesi ulaştı

El-Ehli Baptist Hastanesi’nden bir yetkili, yaptığı açıklamada, İsrail'in Zeytun Mahallesi'ndeki okula gerçekleştirdiği hava saldırısında yaşamını yitiren 10 Filistinlinin cenazesinin hastaneye getirildiğini belirtti. Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü de İsrail’in Zeytun Mahallesi'ndeki okula düzenlediği saldırıda birçok kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını doğruladı.

Görgü tanıkları saldırıyı anlattı

Saldırıya tanık olanlar, yerinden edilmiş yüzlerce Filistinlinin bulunduğu okula İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısının ardından çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını aktardı. Çocuklar ve kadınların hedef alındığı bu saldırı, bölgedeki şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa