Son tıraşını yaptı, mesleğe veda etti; malzemeleri müzeye götürüldü!

Son tıraşını yaptıktan sonra mesleğe veda eden 60 yıllık berberin malzemeleri müzeye kaldırıldı. Artık yarım asırlık malzemeler müzede sergileniyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 15:16
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 16:30
Son tıraşını yaptı, mesleğe veda etti; malzemeleri müzeye götürüldü!
AA
Kaynak AA

60 yıllık berber Atilla Alpakan'ın eşyaları Çubuk Şehir Müzesi'nde sergileniyor

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan ve 60 yıl boyunca berberlik yapan Atilla Alpakan, mesleğini bırakma kararı aldı. 75 yaşındaki Alpakan'ın mesleğe olan bağlılığı ve kullandığı eşyalar, artık Çubuk Şehir Müzesi'nde sergileniyor.

Siyasilerden sanatçılara pek çok kişiyi tıraş etti

Atilla Alpakan, yıllar boyunca siyasilerden sanatçılara kadar birçok tanınmış ismi tıraş etti. Yaşının ilerlemesi sebebiyle mesleği bırakma kararı aldığını açıklayan Alpakan, son tıraşını yaptıktan sonra mesleğe veda etti. Oğlu Ata Alpakan, babasının mesleğine olan sevgisini onurlandırmak için eski berber malzemelerini Çubuk Şehir Müzesi'ne bağışladı.

Alpakan’ın malzemeleri müzede sergileniyor

Atilla Alpakan'ın mesleğinde kullandığı berber koltuğundan tarak, ustura ve lüks lambasına kadar birçok malzeme, Çubuk Şehir Müzesi'nde özel bir alanda sergilenmeye başlandı. Oğul Alpakan, babasının eşyalarını özenle muhafaza etmiş ve bu sürprizle babasına unutulmaz bir anı bırakmayı amaçladığını belirtti.

Atilla Alpakan'ın duygusal anları

Müzeye ziyareti sırasında duygusal anlar yaşayan Atilla Alpakan, meslek aşkıyla yaptığı işin bir müzede sergilenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Oğlu tarafından hazırlanan bu sürpriz, Alpakan'ı derinden etkiledi.

"Mesleğimin fitresini verdim"

Atilla Alpakan, meslek hayatı boyunca çok sayıda çırak yetiştirdiğini ve mesleğin inceliklerini öğretmeyi bir görev bildiğini belirtti. "60 yıl önce mesleğe çırak olarak başladım. Oğluma ve torunuma da bu mesleği öğrettim. Mesleğimin fitresini verdim. Elimi son çırağım torunuma devrettim." dedi.

Oğul Ata Alpakan’ın sürprizi

Ata Alpakan, babasından öğrendiği mesleği en iyi şekilde sürdürdüğünü ve babasının meslek aşkını yaşatmak için bu sürprizi hazırladığını dile getirdi. "Yaklaşık 34 yıldır babamla birlikte çalışıyorum. Babamın 60. yılı için Çubuk'taki müzede ona bu anlamlı sürprizi yaptık." ifadelerini kullandı.

Torun Alp Alpakan da mesleği sürdürüyor

Alp Alpakan, dedesinden öğrendiği berberlik mesleğini sürdürmek istediğini belirterek, "Dedem elini bana verdi. Onun gibi bu mesleği uzun yıllar devam ettirmek istiyorum." dedi.

Müşterilerden veda mesajı

40 yıldır Atilla Alpakan'a tıraş olan müşteri Recep Aksu, Alpakan'ın son tıraşını olma şansına sahip olduğunu söyledi. "Babam, kardeşim ve iki oğlum da burada tıraş oldu. Güler yüzü ve tatlı dili nedeniyle burayı tercih ediyorduk. Allah ona sağlık versin." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa