Komşu kavgası! 3 kişiyi katleden zanlı tutuklandı

Mersin ili Mut ilçesinde “yolu kapatıyorsunuz” diyerek tartıştığı adamı, oğlunu ve gelinini öldüren zanlı tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 16:58
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 17:08
Komşu kavgası! 3 kişiyi katleden zanlı tutuklandı
DHA
Kaynak DHA

Mersin’de aileye silahlı saldırı: 3 kişi hayatını kaybetti

Mersin'in Mut ilçesinde, tarım aracıyla getirdikleri üzümleri indirirken yolun kapatılması nedeniyle çıkan tartışma sonucu Kemal Veli Akyaka, oğlu Durmuş Akyaka ve gelini Ruhan Akyaka av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Olayın faili Tahir Kaya tutuklandı.

Üzümleri indirirken tartışma çıktı

Olay, Mut ilçesine bağlı Çömelek Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde yaşandı. Kemal Veli Akyaka (65), oğlu Durmuş Akyaka (35) ve gelini Ruhan Akyaka (35), evlerinin önünde pekmez kaynatmak için getirdikleri üzümleri indirirken, motosikletiyle yoldan geçmek isteyen Tahir Kaya (67) ile tartıştı. Yolun kapatılması üzerine başlayan tartışma kısa sürede büyüdü.

Av tüfeğiyle geri döndü

Tartışmanın ardından evine giden Tahir Kaya, av tüfeğini alarak geri döndü ve Kemal Veli Akyaka, oğlu Durmuş ve gelini Ruhan Akyaka'yı hedef alarak ateş açtı. Silahlı saldırının 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonucunda 3 kişinin de yaşamlarını kaybetti belirlendi.

Zanlı jandarmaya teslim oldu

Olayın ardından Tahir Kaya, jandarma ekiplerine teslim oldu. Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerinin ardından cenazeler, otopsileri yapılmak amacıyla Mersin Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cenazelerin bugün Çömelek Mahallesi’nde toprağa verileceği belirtildi.

Tahir Kaya tutuklandı

Sorgusunda suçunu itiraf eden Tahir Kaya, Akyaka ailesiyle arasında uzun süredir husumet olduğunu iddia etti. Tahir Kaya’nın daha önce de başka bir suçtan ötürü cezaevinde yattığı ve şartlı olarak tahliye ile serbest kaldığı öğrenildi. Yaklaşık 10 yıldır yalnız yaşadığı belirtilen Tahir Kaya, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa