İsrail ordusu Lübnan'ın güneyine 180 noktaya hava saldırısı düzenledi

İşgalci İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine yönelik geniş çaplı hava saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 19:04
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 19:04
İsrail ordusu Lübnan'ın güneyine 180 noktaya hava saldırısı düzenledi
Kübra Şenal Editör

Aylardır Gazze'de soykırım yapan işgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan İsrail topraklarına geçen roketlerin ardından, Lübnan’ın güneyinde belirlenen hedeflere yönelik yoğun hava saldırıları düzenlendiği belirtildi. İsrail’in saldırılarında özellikle roket fırlatma noktaları hedef alınırken, operasyonun kapsamı büyük ölçüde genişletildi.

Hizbullah komutanları öldürüldü iddiası

İsrail'in Beyrut'a önceki gün düzenlediği saldırılarda Hizbullah’ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil ve “Rıdvan Gücü”nün eski komutanlarından Ahmed Mahmud Vehbi'nin de aralarında bulunduğu 15 Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği söylenmişti. 

Lübnan Sağlık Bakanı: Ölü sayısı artıyor

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 37’ye yükseldiğini, bu ölümlerden 3’ünün çocuk, 7’sinin kadın olduğunu açıkladı. Ayrıca 68 kişinin de yaralandığını belirtti. Bakan, son dönemde telsizlerin ve çağrı cihazlarının hedef alınmasının da ölü sayısını artırdığını ifade etti. Dün yaşanan saldırılar sonucunda toplamda 76 kişi hayatını kaybetti.

Bölgedeki gerilim sürüyor

İsrail ile Lübnan arasında artan gerilim, özellikle sınır bölgelerinde tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Her iki taraf da saldırı ve misillemelerle karşılık verirken, sivil kayıplar da endişe verici boyutlara ulaşmış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa