Lübnan Başbakanı Mikati'den uluslararası çağrı: Net tavır alın

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in Lübnan'a yönelik süregelen saldırıları karşısında uluslararası topluma net bir duruş sergileme çağrısında bulundu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 20:12
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 20:17
Lübnan Başbakanı Mikati'den uluslararası çağrı: Net tavır alın
Kübra Şenal Editör

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği "dehşet verici katliamların" durdurulması gerektiğini vurgulayarak, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde diplomatik girişimlerin hızlandırılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Mikati, New York diplomasisini iptal etti

Başbakan Mikati, BM Genel Kurulu toplantıları sırasında Lübnan’ın diplomatik girişimlerini yoğunlaştırmak amacıyla New York’a gitmeyi planladığını ancak İsrail’in son saldırıları nedeniyle bu seyahatten vazgeçtiğini açıkladı. Mikati, bu kararı Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ile istişare ettiklerini belirterek, "Şu anda İsrail'in gerçekleştirdiği katliamları ve yürüttüğü çok yönlü savaşları durdurmaktan daha önemli bir öncelik yok" dedi. Ayrıca, Mikati, sivil altyapı ve teknolojik araçların hedef alınmasını önleyecek uluslararası yasalar çıkarılması için de çağrıda bulundu.

İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırıları

İsrail ordusu, 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk, 7'si kadın olmak üzere 37 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hizbullah ise saldırıda üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in de aralarında bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü açıkladı. Bu saldırı, Lübnan'da son dönemde yaşanan şiddetin en ölümcül olaylarından biri olarak kaydedildi.

Bölgede çatışmalar sürüyor

Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasının ardından başlayan şiddet olayları, İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor. Yaşanan bu çatışmalarda taraflar arasında ağır kayıplar veriliyor. Mikati, bu saldırılar karşısında uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa