Ürdün'den tüm ülkelere acil kodlu çağrı! "Kararlı adımlar atılmalı"

Ürdün, İsrail'in Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu bombalamasını sert bir şekilde kınayarak tüm ülkelere çağrıda bulundu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2024 21:55
GÜNCELLEME
21 Eylül 2024 22:02
Ürdün'den tüm ülkelere acil kodlu çağrı! ''Kararlı adımlar atılmalı''
Kübra Şenal Editör

Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere ve yerinden edilmiş Filistinlilere yönelik barınakları sistematik olarak hedef alması şiddetle' kınandı. İsrail'in bu saldırılarla uluslararası hukuku ve Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal ettiği vurgulandı.

Uluslararası hukuka aykırılık

Bakanlık, İsrail’in sürekli olarak uluslararası hukuku, insancıl hukuku ve 1949 Savaş Zamanında Sivillerin Korunmasına ilişkin Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini belirtti. Açıklamada, Filistinlilere temel hizmetler sağlayan hayati tesislerin, insani yardım merkezlerinin ve barınma alanlarının korunmasının zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

BM ve uluslararası topluma çağrı

Ürdün, BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası topluma, İsrail’in işlediği savaş suçlarını durdurmak ve Filistinli sivillerin korunmasını sağlamak için acil ve kararlı adımlar atma çağrısını yineledi. Ayrıca, uluslararası toplumun suskunluğunun İsrail’i daha fazla suç işlemeye teşvik ettiği, bunun da Filistin halkının acılarını derinleştirdiği ifade edildi.

Saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti

İsrail savaş uçaklarının bugün Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda, 13'ü çocuk, 6'sı kadın olmak üzere 22 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi ise yaralandı.

Ürdün, bu saldırının ardından uluslararası toplumu İsrail'in eylemlerine karşı daha güçlü bir tutum almaya davet etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa