Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre 22 Eylül 2024 Cumartesi itibarıyla yurdun büyük kısmında yağış var. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 08:56
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 09:35
Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yurt genelinde sağanak yağışlı hava hakimi olacak. Pek çok bölgede kuvvetli yağışlar etkisini gösterecek.

Ege'nin kıyı kesimleri ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dışında kalan tüm bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Bu bölgeler rüzgârlı

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden esecek. 

Yurdun güneyi ve doğu kesimlerinde ise rüzgarın batı ve güneybatı yönlerinden zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli sağanak bekleniyor.

Kuvvetli yağışların; Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Muş çevreleri ve Ankara, Kırıkkale ile Erzurum'un batısında da etkili olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli yağışların yol açabileceği sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Güneydoğu Anadolu ve yurdun iç bölgelerinde hava sıcaklığı 3 ila 5 derece düşecek. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa