Trump, Harris'in teklifini reddetti

Donald Trump, Kamala Harris'in 23 Ekim'de canlı yayında tartışma önerisini çok geç olacağını söyleyerek kabul etmeyeceğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 08:59
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 09:17
Trump, Harris'in teklifini reddetti
O
Onur Çetinkaya Editör

ABD'de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokratların adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasındaki yeni bir canlı yayın tartışması ihtimali gündeme geldi. 

"Tartışma için çok geç"

Harris', 23 Ekim’de Trump ile bir tartışmaya katılmaya hazır olduklarını duyurdu. Ancak Trump, Kuzey Carolina’daki bir mitingde, artık bunun için çok geç olduğunu, çünkü erken oy verme işlemlerinin şimdiden başladığını belirterek bu çağrıyı reddetti.

Daha önce Trump, 27 Haziran’da Demokratların o dönemki adayı Joe Biden ile bir canlı yayında karşı karşıya gelmişti ve 10 Eylül’de Harris ile ilk kez bir tartışma yapmıştı. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın Temmuz ayında seçimlerden çekilmesiyle, Harris’in adaylığı Demokratlar için yeni bir stratejik dönemeç haline geldi.

Seçim anketlerinde Harris, yüzde 49,3 oy oranıyla Trump’ın az farkla önünde bulunuyor. Trump ise yüzde 47,4 oy desteğine sahip, bu da iki aday arasındaki yarışın oldukça yakın olduğunu gösteriyor.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Donald Trump, 13 Temmuz günü seçim mitinginde suikast girişimine uğramış, sağ kulağından yaralanmıştı. Trump'a yönelik geçtiğimiz günlerde de ikinci kez suikast girişimi olmuştu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa